Vágólapra másolva!
Szerda este menesztették Jürgen Röbert, a Hertha BSC vezetőedzőjét, aki hatodik idényét kezdte a berlini együttesnél. Népszerűségére jellemző, hogy a német fővárosban mindenki sajnálja idő előtti távozását. Király Gábor is nagyra tartja (volt) edzőjét, s mint elmondta: sokat tanult tőle, ezenkívül az ő irányítása alatt lett Bundesliga-labdarúgó.

Azt már korábban nyilvánosságra hozták Berlinben, hogy Röbert az idény végén Huub Stevens, a Schalke 04 holland szakvezetője váltja a kispadon, addig pedig Falko Götz és Andreas Thom, a klub két korábbi játékosa, a tartalék együttes eddigi trénerei felelősek a szakmai munkáért. Thom és Götz játékostársa volt Király Gábornak, Röber pedig négy és fél évig volt a magyar válogatott kapusának a németországi edzője.

"Nagyon jó viszonyban voltam Jürgen Röberrel, soha egyetlen rossz vagy hangos szó nem hangzott el közöttünk" - kezdte Király. "Ráadásul nála lettem Bundesliga-labdarúgó, végig kitartott mellettem, azaz csak köszönettel tartozom neki. A Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa szereplés máig felejthetetlen emlékem, sajnálom, hogy így kellett távoznia, ami elsősorban a csapat rossz bajnoki és kuparajtjával magyarázható. Ettől függetlenül a szurkolók is végig kitartottak mellette, ők sem felejtették el a korábbi sikereket, amit vele értünk el. Falko Götz és Andy Thom játékostársunk volt néhány évvel ez előtt, s mindkettővel baráti viszonyban voltunk. Thom például a csapat mókamestere volt, persze edzőként ő is megtartja a kötelező három lépés távolságot a játékosokkal. Mellesleg pedig Götz és Thom is abszolút képben van a csapatot illetően, hiszen eddig a tartalék csapatot edzették, vagyis szinte együtt éltek velünk. A saját helyzetemről annyit: eddig sem edzőkérdés volt, hogy nem velem kezdődött a Hertha összeállítása, s ezután is küzdök, harcolok majd, hogy visszaszerezzem a helyem a kapuban. Remélem, ez minél előbb sikerül."