Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság szerdai játéknapja újabb fordulatot hozott, hiszen a Celta keddi veresége után a Real Madrid is kikapott, és így az Alavést verő Valencia ugrott az élre. A gárda a hatodik együttes ebben a szezonban, amely már vezette a Primera Divisiónt, és még csak 23 fordulót játszottak le! Mindez jól jelzi, hogy a hispán pontvadászat rendkívül kiegyensúlyozott, és valószínűleg az utóbbi évek legizgalmasabb küzdelmét láthatjuk.

Fotó: EPA
Figo még szabálytalanul sem tudott túljutni Jorge Lopezen

Ennek az eredménynek köszönhetően alaposan megnőtt az Alavés-Valencia mérkőzés tétje, hiszen a győztes csapat egyben a vezetést is átvehette a tabellán. A meccs a vitóriaiak számára kezdődött jobban, hiszen Mauricio Astudillo fejesével már a második percben vezetést szereztek, ám az előnyük nem tartott sokáig, hiszen a valenciai közönség által nem nagyon kedvelt, és a kezdő csapatba csak ritkán bekerülő uruguayi Gonzalo de los Santos kiegyenlített.

Ez a találat minden bizonnyal azért belopja őt a szurkolók szívébe... A vendégek második - mint később kiderült, győztes - gólját is egy olyan focista szerezte, akit eddig többnyire mellőztek. A norvég John Carew egy hónappal ezelőtt kis híján az angol Fulhamhez szerződött, de a transzfer meghiúsult, és Rafa Benítez mester most a kezdő csapatba nevezte, amit a színes bőrű focista góllal hálált meg: remek mozdulattal emelte át a labdát a kimozduló kapuson, miután szerelte a bizonytalankodó védőt, Carlos Llorenst. A hátvédnek nem volt valami jó napja: három perccel a lefújás előtt jóvátehette volna hibáját, ám tizenegyesét Canizares kivédte.

A Barcelona eközben egyre feljebb lopakodik, és két héttel azután, hogy hazai pályán vereséget szenvedett az Osasunától, és visszacsúszott a kilencedik helyre, máris "lőtávolságon" belül van a listavezetővel szemben. A katalánok Rivaldo és Javier Saviola góljaival verték a Camp Nouban a Real Sociedadot, és ezzel feljöttek az ötödik pozícióba, lemaradásuk pedig az élen állókkal szemben csak négy pont.

Eredmények:
Athletic Bilbao - Malaga 3-2 (2-1)
Bilbao, 28 ezer néző
gól: Alkiza (4.), Ezquerro (33.), Alkorta (90.), illetve Canabal (28.), Julio Cesar Dely Valdes (75.)

Alavés - Valencia 1-2 (1-2)
Vitória, 13 ezer néző
gól: Astudillo (2.), illetve De Los Santos (3.), Carew (27.)

Barcelona - Real Sociedad 2-0 (0-0)
Barcelona, 35 ezer néző
gól: Rivaldo (58.), Saviola (77.)

Sevilla - Osasuna 0-0
Sevilla, 28 ezer néző

Rayo Vallecano - Espanyol 2-2 (1-0)
Madrid, 7000 néző
gól: Michel (32.), Azkoitia (54.), illetve Pacheco (55.), Oscar (90)

Zaragoza - Tenerife 1-1 (0-1)
Zaragoza, 22 ezer néző
gól: Galletti (78.), illetve Ivan Ania (39.)

Valladolid - Real Madrid 2-1 (2-1)
Valladolid, 18 ezer néző
gól: Fernando (59.), Jesus (88.), illetve Morientes (72.)

Villareal - Mallorca 2-1 (1-0)
Villareal, 15 ezer néző
gól: Lopez (28.), Victor (71.), illetve Losada (68.)

Las Palmas - Betis 0-0
Las Palmas, 20 460 néző