Vágólapra másolva!
Ha csak rövid időre is, de mivel Manchester United vasárnap játszik, egy napra visszaveheti a vezetést az angol labdarúgó-bajnokságban a Newcastle együttese. Bobby Robson tanítványainak ehhez csupán a Southamptont kell legyőznie. A Manchester a Chalrtonnál vendégeskedik, míg Graham Taylor a Chelsea ellen mutatkozik be az Aston Villa menedzsereként. A Villától nemrégiben eltanácsolt David Ginola pénteken aláírt az Evertonhoz.

Tizenkét év után tér vissza az Aston Villa kispadjára Graham Taylor, akinek egyből komoly feladat jutott osztályrészül. A birminghamiek ellenfele ugyanis az a Chelsea lesz, amely immáron nyolc mérkőzés óta veretlen a Villa ellen, sőt, utolsó hat idegenbeli mérkőzéséből négyszer is nyerni tudott a Villa Parkban. A hazaiak utoljára 1994. december 28-án örülhettek igazán, akkor Staunton, Yorke és Ian Taylor góljaival 3-0-ra nyertek. Tavaly 1-1-re végzett a két csapat egymással.

A Chelsea-ben Celestine Babayaro az Afrika-kupa bronzmérkőzésére készül Nigéria csapatával, ellenben Hassan Kachloul és Mustapha Hadzsi visszatérhet a csapatba. Graham Taylor bízik a győzelemben, bár nem számíthat három erősségére. Olof Mellberg és Peter Schmeichel sérült, míg az egykori francia válogatott, a Villából eltanácsolt David Ginola pénteken aláírt az Evertonhoz.

A Liverpool is feljöhet a bajnokság 2. helyére, persze ehhez kell az Ipswich elleni idegenbeli három pont. A hazaiaknál nem szerepelhet a szintén Afrikában "fellépő" Finidi, a támadósorban így Peralta és Bent jut szóhoz. A Liverpoolban megkezdi négy mérkőzésről szóló eltiltását Jamie Carragher, őt a frissen igazolt és bemutatkozásra váró portugál Abel Xavier helyettesítheti. Berger, Vignal és Barmby sérült.

Az Arsenal az Evertonnál vendégeskedik az afrikai duó, Kanu és Lauren nélkül, ám a londoniak az Everton egykori támadójával, Jeffersszel megerősödve várják a rangadót. Vieira, Adams és Seaman sérült, Pires, illetve Bergkamp eltiltását tölti. Ennek tudatában a mérkőzés esélyese a hazai együttes, ahol bemutatkozhat a két új szerzemény, Ginola, valamint Carsley. Gemmill eltiltott, Watson és Alexandersson maródi.

Minden számolgatás elveszti jelentőségét, amennyiben a bajnok Manchester United megnyeri vasárnapi, Charlton elleni mérkőzését. Ugyan Claus Jensen mér nem szerepelhet a hazaiaknál, visszatérhet a csapatba a dél-afrikai kettős, Fish és Bartlett. Ugyanez a helyzet honfitársukkal, a manchesteri Fortune-nel is. Felépült térdsérüléséből az argentin Veron is, míg Forlan reménykedik, hogy végre a kezdőcsapatban kap helyet. Wes Brown hiányzik.

Tavaly remek mérkőzésen 1-3-ról mentett pontot a Charlton (3-3), ám ezzel is csupán kozmetikázni tudott szégyenteljes mérlegén: a Manchester United ugyanis még veretlen ellene a Premier League-ben - a mérleg 3 győzelem, 1 döntetlen.

A hét végi program
Szombat:
Aston Villa - Chelsea, Ipswich - Liverpool, Bolton - West Ham, Derby - Sunderland, Fulham - Blackburn, Middlesborough - Leeds, Newcastle - Southampton, Tottenham - Leicester
Vasárnap:
Charlton - Manchester United, Everton – Arsenal

Pincési László

Ajánlat:

A Premier League állása és mesterlövészei

Korábban: