Vágólapra másolva!
Szombaton tíznapos horvátországi edzőtáborozásra utazik a Győri ETO NB I-es labdarúgócsapata. A zöld-fehérek legalább négy előkészületi mérkőzést játszanak, amelyeken már részt vehet a klub új szerzeménye, az egykori szlovák gólkirály, Robert Semenik.

Az edzőtábor során a lengyel Ruch Chorzów mellett a horvát bajnokság második helyezettje, a varasdi Varteks, valamint a Celje és az osztrák második liga listavezetője, a Wörgl ellen lép pályára a Győr.

Robert Semenik személyében pénteken gólerős támadót igazolt a csapat. "Robert már az első pillanatban nagyon kedvező benyomásokat tett rám" - mondta Tamási Zsolt, az ETO vezetőedzője. "Ha beváltja az ígéretét, akkor nem akad olyan győri futballbarát, aki elégedetlen lesz a szerződtetésével. Az egykori szlovák gólkirály ugyanis a tizenhat tavaszi mérkőzésre tizenöt gólt ígért."

Győrbe szerződött a brazil André de Carvalho is, aki ősszel a Vasas játékosa volt. Új szerzemény még Filó Attila, ő a Dunaferrtől érkezett."Elképzelhető, hogy szerződtetjük Székely Mihályt, aki a Steauában is sokáig játszott" - folytatja a vezetőedző. "Szólni kell még Gőgh Árpádról, aki védekező középpályásként vethető be, s Kertész Balázsról, akire bizonyos helyzetekben szintén számíthatok. Sajnos vannak gondjaink is, ugyanis Farkas Balázs vírusos kötöhártya-gyulladása miatt nem is tarthat velünk Porecsbe. Szintén nem százszázalékos még Böjte Attila, aki a védelem oszlopos tagja, ő viszont a szintén gyógyulófélben lévő Mracskó Mihállyal együtt velünk utazik."

Papp Győző

Korábban: