Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bundesliga 22. fordulójának rangadóján a Bayern München hazai pályán nem bírt a Borussia Dortmunddal. A bajnoki címvédő visszaesett a hatodik helyre, hátránya  kilenc pont az éllovas dortmundiakkal szemben. A Herthában újra Király Gábor védett, a berlini csapat két góllal verte a Stuttgartot.

A müncheni Olimpiai-stadionban 58 ezer néző előtt a realitás szerint a Bayern Münchennek a bajnoki címért folytatott versenyben a felzárkózáshoz utolsó esélyét jelentette volna a Dortmund elleni győzelem.

Az első félidőben a Dortmund volt föléynben, mégis a hazai csapat volt a veszélyesebb. A rendkívül feszült légkörű találkozón az 5. percben Rosicky szólóját követően kellett tisztáznia Kahnnak, a 23. percben Elber gurított óriási helyzetben a vendégek kapuja mellé. A hosszú sérülése után visszatérő Lizarazu és Kuffour egyre-másra terítette le ellenfeleit, a ghánai olyan jó erőben volt, hogy Reuter beadását követően az öt és feles sarkán saját kapusát, Kahnt is felöklelte.

A második játékrészben különösen Ewerthon révén veszélyeztettek a vendégek, az 53. percebn Kahn csak óriási bravúrral tudott tisztázni. A másik oldalon Effenberg ballábas lövése csattant a felső lécen. A dortmundi vezetést a 78. perc hozta: Amorosóval szemben szabálytalankodtak 18 méterre a kaputól, a szabadrúgásból a csereként beállt brazil Kahnt becsapva csavart a kapuba (0-1).

Három perccel később Elber nem mindennapi góllal egyenlített: 15 méterre Lehmann kapujától Scholl hosszúnak tűnő ívelését fejelte félig háttal, kicsavart testhelyzetben a kint álló vendégkapus fölött a hálóba (1-1). Ráadásul Lehmann a labdáért a kapuba futó brazilt könyékkal arcul csapta, amiért Elber hosszú másodpercekig kiabált a kapus arcába.

A Bayern edzője, Hitzfeld a következőt mondta a meccs után: "Az egész találkozó folyamán problémáink voltak. Most nem marad más hátra, minthogy megfeszülve néhány jó eredményt érjünk el, hogy újra bekapcsolódhassunk a bajnoki címért folytatott versenybe.

Sammer a Dortmund trénere elmondta, góljuk után győzelmet remélt, de hozzátette, a találkozó képének megfelelt a döntetlen.

A Dortmund a következő bajnokin a Ruhr-vidéki rangadón a Schalke ellen lép a pályára.

A Hertha Marcelinho két góljával 2-0-ra verte a Stuttgartot. Nem sok szerénységről árulkodik a Röber edzőt váltó Falko Götz találkozó utáni nyilatkozata: "Ma egy új Herthát láthattunk." Az sem kevésbé jelzésértékű, hogy ebben a megújult együttesben a Cottbus elleni 1-0-s vereséget követően újta helyet kapott a kapuban Király Gábor, az pedig szinte természetes, hogy Dárdai is végigjátszotta a mérkőzést.

Bundesliga, 22. forduló
Bayern München - Borussia Dortmund 1-1 (0-0)
gól:
Elber (81.), illetve Amoroso (78.)

Hansa Rostock - Freiburg 4-0 (2-0)
gól:
Di Salvo (10., 61.), Lange (24.), Ridlewitz (70.)

Hertha BSC - Stuttgart 2-0 (2-0)
gól:
Marcelinho (15., 36.)

Leverkusen - Mönchengladbach 5-0 (3-0)
gól:
Ballack (9.), Neuville (17.), Schneider (31.), Ramelow (84.), Berbatov (87.)

Schalke - St. Pauli 4-0 (2-0)
gól:
Sand (9.), Möller (24.), Böhme (54., 11-esből), Reck (78., 11-esből)
kiállítás: Bajramovic (53., St. Pauli)

Werder Bremen - Kaiserslautern 1-0 (0-0)
gól:
Ailton (52.)
A győztes csapatban Lisztes Krisztián végig a pályán volt.

Wolfsburg-Energie Cottbus 2-1 (2-0)
gól:
Ponte (13., 24.), illetve Da Silva 90.)
A cottbusiaknál Mátyus János végig játszott, Vincze Ottót a szünetben lecserélték.

Thury Gábor