Vágólapra másolva!
Lehet, hogy csak egy napig, de ismét a Liverpool FC áll az angol bajnokság élén. A Manchester United csak vasárnap lép pályára, így a szombaton diadalmaskodó Vörösök, sőt, a Newcastle United is megelőzte, kettejük közül pedig a 'Pool áll előkelőbb helyen, mivel jobb a gólkülönbsége. A forduló előtt ez még nem így volt, de Owenék egy hatost hintettek az Ipswichnek, és így jelentősen javítottak gólkülönbségükön.

Pedig a liverpooli gárdára papíron nehéz meccs várt, hiszen ellenfele, az Ipswich Tow legutóbbi négy mérkőzését egyaránt megnyerte, de a Vörösök valósággal legázolták a Tractor Boyst. Győzelmük jórészt annak volt köszönhető, hogy a középpályás maximális fölényt dolgoztak ki a fáradhatatlanul robotoló Dietmar Hamann és Steven Gerrard révén.

Az első liverpooli gólt azonban egy védő, mégpedig a frissen igazolt Abel Xavier szerezte, akinek ez volt az első fellépése liverpooli színekben: a portugál lövése a kapus kezei közé tartott, ám az egyik védőn megpattant, és így védhetetlenné vált. Pár perccel a szünet előtt a régi formáját ismét megtaláló Emile Heskey volt eredményes (a válogatott csatár a legutóbbi két meccsén három gólt szerzett), a szünet után pedig tovább folytatódott a gólparádé. Sami Hyypiä gólja után Michael Owen két rá jellemző, gyors elfutást követő találatot ért el, majd a végeredményt Heskey állította be.

A két támadó remek formában van, Nicholas Anelkának tehát nincsen egyszerű dolga a csapatba kerüléssel, márpedig ha nem játszik rendszeresen, akkor a világbajnokságról is lemaradhat. Persze ahhoz, hogy több lehetőséget kapjon, ahhoz be kellene rúgnia a helyzeteit, márpedig ez megint nem sikerült neki.

Szintén nyerni tudott a Newcastle, ám ennek ellenére maradt a helyén, sőt, a Manchester vasárnapi győzelme esetén egy pozícióval még hátrább is csúszhat. A Szarkákat azonban ez egyáltalán nem érdekelte, számukra a három pont begyűjtése volt a legfontosabb a Southampton ellen. A hazai drukkereknek 24 percet kellett várniuk az első gólra, akkor azonban egy parádés találatot láthattak: a francia Lauren Robert mintegy 30 méterről, szabadrúgásból ragasztotta a labdát a felső sarokba. Ezt Alan Shearer percei követték: a veterán gólvágó előbb fejesből, majd tizenegyesből volt eredményes, megszerezte ezzel 16. találatát az idény folyamán. A csatár az élvonalban összesen 220 gólnál tart, és 1991 óta csak két alkalommal fordult elő, hogy tíznél kevesebb góllal fejezte be az idényt, igaz, mindkét alkalommal sérülés miatt a fél bajnokságot ki kellett hagynia.

A Szentek ugyan szépíteni tudtak a lett Marian Pahars találatával, de a meccs eldőlt, így Bobby Robson még azt is megtehette, hogy a második félidőben becserélte a héten igazolt, 19 esztendős Jermaine Jenast.

A Leeds viszont megint nem tudta begyűjteni a három pontot, és ezzel még jobban elszakadt az élcsoporttól. Pedig a meccs nem kezdődött rosszul a leedsiek számára, a sérüléséből visszatért norvég Eirik Bakke révén megszerezték a vezetést, ám a hazaiak egyenlítő találata már jelezte, hogy ez nem a vendégek napja lesz: a veterán Paul Ince lövése ugyanis megpattant egy göröngyön, és a már elvetődő kapus keze fölött a hálóba jutott. Robbie Fowler ugyan ismét a Leedset juttatta előnybe, ám két perccel a lefújás előtt a csereként beállt Dean Windass fejese az egyenlítést jelentette.

Korábban:

Élre állt a Liverpool