Vágólapra másolva!
A szerdai Hollandia-Anglia barátságos mérkőzésen (amelyet a magyar Sport1 televízió élőben közvetít) semmiképpen nem játszhat a liverpooli csatárzseni, Michael Owen, a manchesteri szupersztár David Beckham viszont valószínűleg viselheti a csapatkapitányi karszalagot. A hollandoknál a sérült Moens helyére Sander Westerveld került a kapuba, Marc Overmars pedig biztos a hazai győzelemben.

Fotó: EPA
Owen és Beckham az angol válogatott új mezének bemutatóján

A Spice Boy egyébként jó hangulatban lehet manapság, hiszen újra stabil helye van a Manchester Unitedben, és miután Sir Alex Ferguson maradásától tette függővé a saját szerződéshosszabbítását, ennek is eljöhet az ideje. A skót mester ugyan egyelőre még nem szignálta a papírokat, de állítása szerint már csak apróságokban egyeztetnek, így újabb három évig az Old Traffordon marad. Becks ügye azért még mindig nincs sínen: a heti 70 ezer fontos (majdnem 28 millió forint) fizetésre már rábólintott, de a fotó- és videójogdíjak terén még mindig nincs megállapodás közte és a klub között. Beckham a közelgő vébéről is elmondta a véleményét: "Óvatosnak kell lennünk, mert a csoportmeccsek igen nehezek lesznek. Ám ha onnan sikerül túljutnunk, akkor jók lehetünk."

A Liverpool csatára, Michael Owen azonban biztosan nem erősítheti Angliát szerdán, mert miután kilenc perc alatt két gólt rúgott az Ipswich Townnak a hétvégén, megint összeszedett egy térdsérülést. Az angol válogatott szóvivője azonban sietett leszögezni, hogy nem komoly a baj: "Csak elővigyázatosságból küldtük haza Michaelt."

Owen távollétében Darius Wassell (Aston Villa) vagy Michael Ricketts (Bolton Wanderers) kaphat lehetőséget, mindketten együtt gyakorolnak a kerettel, de most először léphetnek pályára a válogatottban. Owen liverpooli csatártársa, Emile Heskey biztosan kezd, a sunderlandi Kevin Phillips szintén bevethető.

Időközben a középpályás Darren Anderton (Tottenham Hotspur) és szélső Trevor Sinclair (West Ham United) is elhagyta az edzőtábort, előbbi szalaghúzódás miatt kényszerült menni, utóbbi egy korábbi sérülés után még nem érte utol magát. A liverpooli irányító, Steven Gerrard szintén kihagyta a hétfői edzést, de ez nála nem meglepő: "Steven sosem edz hétfőn, ha a hétvégén meccset játszott, de kedden munkába áll Daviddel együtt" - mondta az angolok szóvivője.

Oscar Moens, az AZ kapusa megsérült, így újra lehetőséget kap a holland válogatott kapujában az exliverpooli Sander Westerveld. Louis van Gaal eltekintett korábban a meghívásától, mert Westerveld Dudek érkezése után már nem volt stabil kezdő a Liverpoolban. Ám most, hogy a hálóőr a Real Socieadban újra állandó csapattag lett, s megbízható teljesítményt nyújt, Dick Advocaat, az új kapitány kezdőként számít rá.

A mérkőzést szerdán 20.15-től játsszák az amszterdami ArenA-ban, amelynek valószínűleg behúzzák a fedelét, mert az angolok a rossz időre való tekintettel ezt kérték a szervezőktől. A mérkőzést a magyar Sport1 televízió élőben közvetíti.

Korábban:

Hiányzó kulcsemberek Eriksson angol keretében