Vágólapra másolva!
Pavel Nedved nem játszik a Magyarország-Csehország mérkőzésen, mert kedd reggel nem tudott elutazni Torinóból. Az ok: a repülőtéren derült ki, hogy otthon hagyta útlevelét. A magyar csapathoz kapcsolódó hír, hogy Fehér Csaba állapota nem javult, ezért a 18 órakor kezdődő mérkőzésre Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kabát Pétert jelölte a kezdőcsapatba a ciprusi négyes tornán.

Pavel Nedved otthon felejtette az útlevelét, ezért lekéste a ciprusi csatlakozást, így nem lehet ott a kedd esti magyar-cseh barátságos labdarúgó-mérkőzésen. Az eset már hétfő este kiderült, ezért Karel Brückner szövetségi kapitány nem is jelölte a kezőcsapatba, így Jiri Novotny lesz az ellenfél csapatkapitánya: "Novotny van olyan személyiség, hogy a kapitányi karszalagot viselje" - mondta Brückner. Nedved lemaradása önmagában nem tragédia, mert a csehek két különböző csapattal szeretnének kiállni a ciprusi tornán. Nem tudni, hogy a szövetségi kapitány kilátásba helyez-e valamilyen büntetést, az tény, hogy míg Chovanec idejében a futballisták választották meg Nedvedet kapitánynak, addig az új tréner, Brückner jelölte ki Novotnyt. Nedved játékostársa, Repka már korábban jelezte, nem nagyon szeretne úgy a cseh válogatottban játszani, hogy Nedved a kapitány...

A Cipruson bemutatkozó szövetségi kapitánynak nem csupán Nedved feledékenysége okoz gondot: hat futballistája sérülés miatt nem vehet részt a négyes tornán. Legutóbb a Viktoria Zizkov középpályása, Ludek Straceny esett ki a sorból, allergiás szemgyulladása következtében, s a Hamburg védője, Milan Fukal sem lehet ott térdsérülése miatt.

Fehér Csaba a hétfő délutáni edzésen az egymás közötti játék során szenvedett combizomhúzódást, helyettese a Levszki Szófiában játszó Kabát Péter lesz.

A magyarok kezdőcsapata: Király Gábor - Bodnár László, Kuttor Attila, Juhár Tamás, Mátyus János - Kabát Péter, Pető Tamás, Lisztes Krisztián, Füzi Ákos - Ferenczi István, Tököli Attila

A csehek kezdőcsapata a szövetség honlapja szerint a következőképpen fest: Cech - Grygera. J. Novotny, A. Petrous, Mares - Baranek vagy Poborsky, Hubschmann, Horvath, Smicer - Baros, Lokvenc vagy Koller. A torna másik meccsén a házigazdák együttese Svájccal találkozik 16 órakor.