Vágólapra másolva!
Kolousek és Koller góljaival a cseh labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Magyarországot a ciprusi négyes futballtorna első mérkőzésén. Gellei Imre csapata így a Svájccal a 3. helyért játszhat.

Eredmény:
Magyarország - Csehország 0-2 (0-1)
Larnaca, 1500 néző, Vezeti: Szavva (Platisz, Prokopiu)
Magyarország: Király - Bodnár, Kuttor, Juhár, Mátyus - Kabát (Bárányos, 63.), Pető T. (Gyepes, 70.), Lisztes, Füzi Á. (Halmosi, 70.) - Ferenczi, Tököli (Kenesei, 46.)
Csehország: Cech (Vaniak, 76.) - Grygera (Hübschmann, 39.), J. Novotny, Johana, Mares - Jarosik, Kolousek, Horvath, Smicer - Baros (Stajner, 46.), Koller (Lokvenc, 66.)
gól: Kolousek (7.), Koller (65.)
sárga lap: Jarosik (35.), Ferenczi (40.)

A csehek már a 7. percben beköszöntek: Grygera beadása után, Kolousek 9 méterről, éles szögből tüzelt, a labda a lécet érintetve jutott Király kapujába.

Nem sokkal később Bodnár 23 méteres lövését Cech bravúros mozdulattal ütötte szögletre, de a meccs képe nem változott. A nagy kedvvel játszó Smicer Kuttor mellett Barost ugratta ki, a cseh csatár 12 méterről átemelt az elé vetődő Király felett, a labda azonban egy méterrel elkerülte a kaput.

Az első félóra végén Lisztes végzett el szögletet a jobb oldalon, Kuttor megcsúsztatta a labdát, amely Tökölihez került. A Dunaferr csatára 10 méterről, éles szögből lőtt, Cech szögletre mentett.

A második félidőben is a csehek támadtak többet, és fölényük a 65. percben ismét góllá érett. Ez éppen egy kontratámadás volt, megint Smicerrel a főszerepben. A liverpooli adott be jobbról, és a középen érkező Koller közelről a kapuba továbbította a labdát.

A 73. percben mindkét oldalon volt izgalom, előbb Bárányos beadása után Mátyus hétméteres fejesét könnyedén védte Cech, majd az ellentámadás végén Horváth lövését a Király ütötte ki a bal felső sarok elől.

"Megilletődötten kezdtünk, amit a csehek azonnal kihasználtak" - értékelt Gellei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. "Mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem sikerült gólt lőnünk. A második cseh találat után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, ellenfelünk jobb volt, játékosai gyorsabban járatták a labdát. Mindenképpen hasznos mérkőzés volt, mert csak ilyen meccseken lehet fejlődni.

"Örülök, hogy győzelemmel sikerült bemutatkoznom a csapat kispadján" - mondta Karel Brückner, a cseh válogatott szövetségi kapitánya. "Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, külön öröm számomra, hogy az újonc Kolousek is betalált a magyarok kapujába.

A torna másik mérkőzésén a házigazda ciprusi válogatott Nicosiában tizenegyesekkel győzött Svájc ellen.

Eredmény:
Ciprus - Svájc 1-1 (1-1, 1-1 1-1) - tizenegyesekkel: 4-2
gól:
Konsztandinu (21.), illetve Yakin (31.)

A hazaiak szerdán 18 órakor Nicosiában a csehekkel játsszák a döntőt, a magyar csapat Svájccal, 16 órakor Limasszolban a 3. helyért mérkőzik.

Korábban: