Vágólapra másolva!
Az angol nemzeti tizenegyben a hollandok ellen három újonc is bemutatkozott, de a legjobb teljesítményt közülük az Aston Villa támadója, Darius Vassel nyújtotta, aki nem csak parádés góljával, hanem mezőnybeli munkájával is felhívta magára a figyelmet. Ha a csatár így folytatja, akkor akár még a világbajnokságra utazó keretbe is bekerülhet.

Vassel 1980. június 13-án született Sutton Colfieldben, közel Birminghamhez, és már iskolai csapatában kitűnt tehetségével. 11 esztendős volt, amikor az Aston Villa egyik játékosmegfigyelője felfigyelt rá, és hamarosan a klub ificsapatának játékosa lett. 13 évesen ugyan veszélybe került futballkarrierje, mivel lábtörést szenvedett, és majd fél évet ki kellett hagynia, de visszatérését követően 39 gólt szerzett a juniorok között.

Alig múlt 18 esztendős, amikor felkerült az első csapat keretéhez, és debütálása nem akármilyenre sikerült: az UEFA-kupában a norvég Stromgödset ellen az utolsó tíz percre állt be, de ennyi idő is elég volt neki, hogy két gólt érjen el. A Premier League-ben viszont csak négy hónappal később, 1999 januárjában mutatkozott be a Newcastle ellen. Első idényében mindössze hat találkozón szerepelt, gólt pedig nem szerzett.

A következő szezonban sem kapott sokkal több lehetőséget, hiszen csak egyszer volt kezdő, és további tíz alkalommal cserélték be, első bajnoki gólja pedig továbbra is váratott magára. A korosztályos válogatottban azonban időközben sikerült betalálnia. A legutóbbi idényben aztán végre megszerezte első élvonalbeli találatát a Bradford ellen, amit rögtön meg is duplázott, az idényt pedig négy góllal zárta. A jelenlegi pontvadászatban már alapembernek számít a Villában, és már hét gólnál jár, ami elég volt Erikssonnak ahhoz, hogy meghívja őt a nemzeti tizenegybe. Úgy tűnik, Vassell élt a lehetőséggel.

Korábban: