Vágólapra másolva!
Fennállása legrangosabb nemzetközi mérkőzését játssza hazai pályán szombaton a Matáv Compaq Sopron labdarúgócsapata, amely a szlovák bajnok Inter Bratislavát fogadja.

A soproni klub vezetősége szerette volna a Káposztás utcai sportelepen rendezni a meccset, ám az utóbbi napok időjárása miatt a pálya talaja mély lett, inkább kímélik, ezért a találkozóra az Ágfalvi úti Vasas-pályán kerül sor. Az összecsapás gyászszünettel kezdődik a legendás csatárfenomén, Hidegkuti Nándor, valamint a soproniak szakvezetőjének, Simon Tibornak a közelmúltban elhunyt bátyja emlékére.

Ami a szombati ellenfelet, a legutóbbi két év szlovák bajnokcsapatát illeti, az Inter Bratislava szezonja nem volt túl sikeres. A Bajnokok Ligája selejtezőjében túljutottak ugyan a fehérorosz Mozir együttesén, ám a norvég Rosenborg megálljt parancsolt nekik. Az igazi "feketeleves" az UEFA-kupában következett, ahol a nem igazán neves bolgár Liteksz Lovecs együttese búcsúztatta őket.

A pozsonyiak legjobb góllövője a bajnokságban Miroslav Drobnak 7 góllal, de csak eggyel szerzett nála kevesebbet a jugoszláv Seckovic. Az előző évad góllövőlistáján 13 találattal második helyen végzett közép-afrikai támadó, Alias Lembakoali is veszélyes csatár. Rajtuk kívül hat olyan labdarúgója van az Internek, akik a közelmúltban részt vettek a szlovák válogatott iráni túráján. Ott volt a kapus, Miroslav Hyll, két védő, Marián Cisovsky és Román Kratochvíl, valamint szinte a teljes középpályás sor, Tomás Gerich, Juraj Czinege, valamint Peter Dzurík.

Botár László

Korábban: