Vágólapra másolva!
Noha az Afrikai Nemzetek Kupája a múlt héten véget ért, az afrikai futballisták meglehetősen nehezen térnek vissza klubcsapataikhoz. Az Arsenalnál Lauren késett az egyesület által megadott időponthoz képest, a Mallorcánál Eto'óra vártak, a Lens támadója, Diouf pedig még mindig nem érkezett meg Franciaországba az RC Lenshoz.

A francia listavezető a hét végén a Lorient-t fogadja a bajnokság 26. fordulójában, és nagy szüksége lenne a támadóra, mivel a második helyen álló Olympique Lyon egyre jobban megközelíti az éllovast. Diouf azonban még mindig nem érkezett meg Maliból, ahol ezüstérmet szerzett a kontinensviadalon a szenegáli válogatottal. Honfitársai (Pape Sarr, Ferdinand Coly, Bouba Diop) mind rajta voltak a szerdai repülőgépen, és időben megérkeztek a Lenshoz, Dioufról azonban semmit sem tudnak az egyesületnél.

"Semmit sem hallottam róla, de mielőtt igazán dühös lennék, előbb meghallgatom a magyarázatát. Nagyon remélem, hogy egész egyszerűen lekéste a gépet, és nem arról van szó, hogy fel sem akart szállni rá" - nyilatkozta a klub trénere, Joel Muller.

Az angol Arsenalnál hasonló gondok vannak a kameruni Laurennel, akit Arsene Wenger minden valószínűség szerint még nem küldött volna pályára a szombati, Gillingham elleni FA-kupa meccsen, de azért szerette volna, ha a védő a héten megérkezik Londonba. Mivel azonban semmi tudomása nem volt a játékos hollétéről, éppen ezért felvette a kapcsolatot a kameruni szövetséggel, akik elmondták neki, hogy Lauren a többi kamerunival együtt előbb hazautazott, hogy az államelnök köszönthesse őt.

Ugyanez a helyzet a Mallorca csatárával, Samuel Eto'óval, aki még szintén nem érkezett meg Spanyolországba, de a spanyolok nem hiszik el, hogy valóban ez a helyzet. "Szerintünk szó sem volt semmiféle elnöki fogadtatásról. Az egyesület hivatalosan is tiltakozni fog a FIFA-nal a játékos késése miatt, de a focistát nem fogjuk megbüntetni, mert nem ő tehetett a dologról" - mondta a mallorcaiak szóvivője.

Korábban: