Vágólapra másolva!
A Jürgen Röbert váltó Falko Götz bajnoki mérkőzésen a második alkalommal ült a Hertha kispadján. A csapat a Bundesliga 23. fordulójában idegenben 3-0-ra verte az1860 München együttesét. A Hertha Götzcel kétszer győzött, a csapat Királlyal a kapuban gólt sem kapott. Nem mellékesen, kedden megszületett a legkisebb Dárdai, Marci.

- Már a második meccsen irányítja Götz a csapatot. Van valami újdonság a taktikában?
- Igen, egyértelműen 4-4-2-t játszik a csapat, s az én szerepköröm is megváltozott. A védők és a középpályások között vagyok, mögöttem négy védő, előttem három középpályás játszik, no meg elől a két csatár.

- Jobban tetszik ez a szerepkör?
- Nem mondanám, mert hátrébb kerültem. Amolyan előszűrő vagyok, de nekem kell adni a játék ritmusát is. Most Hässlerre kellett figyelnem, a múlt héten Balakovra, s most is indulnom kellett róluk, ha lehetett. Az újságok szerint nem voltam rossz, de ami fontosabb: a csapatnak rengeteg helyzete volt, ami idegenben 3-0-s győzelem mellett nagy szó. Hozzáteszem, Király Gabi remekül védett.

- Ha így megy tovább olyan arcszőrzete lesz, hogy nem ismerünk rá. De az új trénert, Falko Götzöt tényleg nem ismerjük. Mit kell róla tudni?
- Játékos múltja főleg az NDK-hoz kötődik, én jól ismerem, mert amikor ide kerültem, s Röbernél nem játszottam vagy csak tizenöt perceket, akkor mentem az amatőrökhöz, akiket Götz irányított és egy órát játszottam a meccseiken. Szóval, jól ismer, talán jobban is, mint Röber. Szigorú, sokat üvöltözik a pálya mellett, de Röber sem volt csendes.

- Mi az elve a taktikában?
- Az a véleménye, hogy az eddigiekhez képest jobban fel kell osztani a területeket egymás közt, a lényeg, hogy több van bennünk, mint amennyit kihoztunk magunkból.

- Ez nálad azt jelenti, hogy még hátrébb kerülsz?
- Úgy látszik... Tény, jobban szeretek előrébb játszani, mert onnan a kapuhoz is könnyebb odaérni.

- Ha jóban vagy Götzcel, miért nem szólsz neki?
- Profi vagyok, az a fontos, hogy a pályán legyek. Szerintem még két-három gól bennem van idén.

- Götz mit csinál másképpen, mint Röber?
- A taktikai értekezletre hozott a múltkori 1860 München elleni 1-0-s győzelmünkrol fényképeket, s kérdezte, hogyan tetszenek. Hogyan? Kinek nem tetszenek a győztes meccsről készült fotók? Ezt elmondtuk, erre fogta, összegyűrte majdnem széttépte a képeket, s üvöltött, hogy ezt felejtsük el, mert ez már egy más mérkőzés, nehogy eszünkbe jusson. Az újabb sikerhez újabb erőfeszítést kell tenni, mondta.

- A Bayern körül ismét áll a bál, most arról írnak a lapok, hogy Kahn és Rummenigge összevesztek, Mätthaus Effenberget bírálja, mert már csak azzal van elfoglalva, hogy az Atleticóhoz megy...

- Ennek a nagy része műbalhé. Az egykori Bayern-futballista állítólag megjegyezte, hogy míg ő alig alszik egy-egy vereség után, addig a játékosok egykedvűen kártyáznak. Nos, ezt Kahn visszautasította, mint az egyik legnagyobb tekintélyű játékos a csapatból. Csupán arról van szó, hogy az újságoknak kellemes téma a Bayern.

- Jövendő edződ, Huub Stevens munkáját mennyire figyeled a Schalkénál?
- Nem különösebben. Majd ha velük játszunk, remélem, én hívom fel magamra a figyelmet. Berlinben most megint jó a hangulat. Feljöttünk a hatodik helyre, jöhet a Kaiserslautern.

- A mút héten megszületett a második fiad. Éjszakánként hagy aludni?
- Marci nagyon rendes gyerek. Palkó kicsit nyugtalanabb volt. Ha a kicsi sokat sírna, átköltöznék egy másik szobába, mert azért én a futballból élek, s pihennem kell. De egyelőre szó sincs arról, hogy vennem kellene a sátorfámat.

Ajánlat: