Vágólapra másolva!
Nem sikerült átvennie a vezetést a Celta Vigónak a spanyol bajnokságban, mivel a galíciai gárda hazai pályán csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Málaga ellen. Előrelépett viszont a Real Betis, amely idegenben győzte le az Alavést, és ezzel az ötödik helyre jött fel, lemaradása a listavezetővel szemben pedig csupán két pont. Igaz, még a hetedik pozícióban álló Deportivo is csak három egységnyivel van lemaradva a Valenciától.

A Celta egy győzelemmel pontszámban utolérhette volna az első helyezettet, és a csapat ennek megfelelően végigtámadta a Málaga elleni találkozót, ám a játékosok mintha el lettek volna átkozva a kapu előtt. Hiába dolgoztak ki számtalan ziccert, a góllövőlistán második helyen álló Catanha vezérletével sorra ki is hagyták azokat.

Víctor Fernández mester a második félidőben minden számításba jöhető támadóját pályára küldte, így beállt például az a francia Florin Maurice is, aki három hónapja nem szerepelt a csapatban, és a legnagyobb helyzetet éppen ő hagyta ki: teljesen egyedül állt szemben a vendégek portásával, Contrerasszal, de szabályosan fejbe rúgta a labdával, hogy a kapust perceken keresztül kellett ápolni.

Két, az élcsoport végén található együttes mérkőzött meg Vitóriában, ahol az Alavés a Real Betist fogadta, és az előző szezon UEFA-kuap döntősének tovább folytatódott a rossz sorozata. A csapat legutóbbi öt meccséből négyet elveszített, ebből kettőt hazai pályán, és a Mendizorroza-stadion megint rossz óment jelentett a számukra. A Betisben elsősorban a múlt héten a válogatottban is bemutatkozott fiatal középpályás, Joaquín remekelt, a győztes gólt is az ő beadása előzte meg, és ha a játékos így folytatja, akkor a sevillai gárda minden szándéka ellenére sem fogja tudni megtartani őt.

A másik oldalon az argentin Fabricio Coloccini volt a szezon legjobbja, de most neki sem ment a játék, ráadásul az utolsó percekben még ki is állították. A legjobban viszont a Betis védője, Rivas szenvedte meg a meccset, a játékos már eleve bekötött fejjel kezdte a találkozót egy múlt heti sérülés miatt, és az első félidő során "sikerült" a kezét is úgy felsértenie, hogy azt is alaposan be kellett gézbe bugyolálni.

Ajánlat: