Vágólapra másolva!

Fotó: EPA
Rivaldo és Saviola, Roma-verésre készülődve
Nantes
Manchester UnitedBoavistaBayern Münchent

A Kanárik hazájuk bajnokságában csupán tizenharmadikok (de sokáig sereghajtóként szerénykedtek), a MU ugye első, szokás szerint. Ami a keretfrissítést illeti: a Ferguson-csapatnál jött az uruguayi Diego Forlán, "kiesett" Andy Cole; a Nantes három új játékost nevezett, egy focista távozott.

A Boavista pillanatnyilag második a portugál pontvadászatban, csak egy ponttal a Sporting mögött. A bajorok bezzeg csak ötödikek a Bundesligában, hét egysényi messzeségre a Dortmundtól, de hétvégi meccsüket hozták idegenben a Freiburg ellen, jó jel. A Hitzfeld-keretben nem történt változás, a vendéglátóknál egy jött, egy ment.

A csoport állása

A B jelű - tán legerősebb - kvartettben a Liverpool a Galatasaray, a Barcelona az AS Roma együttesét fogadja. Vezetnek 4 ponttal a katalánok a törökök és az olaszok (2-2) előtt, az 1 pontos angolok tehát iparkodhatnak.

A Premier League-ben két pont hátránnyal második 'Pool a cseh Milan Baros és a portugál Abel Xavier játékára is számít tavasszal, távozott Westerveld és Fowler. A hazájában listavezető, ám a hétvégi, Fener elleni rangadót elvesztő Galatánál 3-3 a "jöttment", Owenéknek nyerniük kell, ha vérmesebb reményeket táplálnak.

Ahogy a Farkasoknak sem szabad vereséget szenvedniük a Nou Campban, a forduló csúcsrangadóján. Az olasz bajnok AS Roma egyetlen új labdarúgó érkezését jelezte: Panucci már kétszer is nyert Bajnokok Ligáját (1994-ben a Milánnal, 1998-ban a Real Madriddal), s ősszel azért hiányzott, mert a Monacótól csak határidő után sikerült kölcsönvenni. A Primera Divisiónban feltörekvő, legutóbb a Deport lebirkózó Barca kerete érintetlen. Capellóék harmadikok a Serie A-ban, húsz meccse veretlenek, de három hete nyeretlenek is, Totti rápihent a derbire, a mester meg kijelentette: másfél évig még a Romát irányítja (korábban felröppent a hír, hogy esetleg éppen a Barcához tart).

A csoport állása

A C csoportban a Sparta Praha a Panathinaikoszt, a Real Madrid a Portót vendégeli, s fenekeli el, ha az eddigi eredményeket, állást vesszük figyelembe. Vezet a hibátlan Real, második a 3 pontos Sparta, a többieknek 1 pontocskája van. Azaz, ha a két házigazda győz, már-már behozhatatlan előnyre tesz szert.

A csehek három friss nevezéssel "fenyegetnek", többen távoztak viszont, köztük Radek Sloncik ugye, Újpestre. A görögök a horvát Jarni leigazolásával húztak nagyot.

A királyi gárda hétvégi vereségével lecsúszott a Primera Divisón első helyéről, persze vélhetően csak ideiglenesen, két új (kiegészítő) játékost neveztek a spanyolok: Núnezt és Elát, Baljicot már nem. Az otthon egyelőre harmadik portugálok bevetik a sokak által a világ legjobb kapusának tartott Vitor Baiát, aki sérülés miatt volt kénytelen végigpihenni az őszt.

A csoport állása

A D jelű négyesben Juventus-Deportivo és Leverkusen-Arsenal csúcsderbik lesznek, mindenkinek 3 pontja van, mintha most kezdenék.

A Serie A-ban hetek óta nagy formában menetelő, a hétvégét az élen záró olaszoknál ketten újak, egyikük az urugayi Zalayeta. A Primera Divisiónban visszaeső, szombaton a Barca otthonában elvérző spanyolok kerete eggyel bővült - volna, ha valaki le nem kerül a listáról.

A Bundesligában második németek szombaton a bennmaradásért küzdő St. Pauli otthonában az utolsó percben kapott tizenegyesgól miatt csak döntetlenre voltak képesek, egy új játékost neveztek, ugyanennyi a veszteségük. A Premier League-ben negyedik angolok az FA-kupa nyolcaddöntőjében magabiztosan nyertek a másodosztályú Gillingham ellen, friss kerettag egy.

A csoport állása

Ajánlat:

A második BL-csoportkör menetrendje

Korábban:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?