Vágólapra másolva!
A római gárda megérdemelten szerzett pontot a Barcelona ellen idegenben, hiszen a találkozó nagy részében irányította a játékot, de az mindenképpen meglepetést okozott, hogy a Farkasok találatát nem valamelyik csatár, hanem az egyik védő, Christian Panucci szerezte. A játékos ezzel ismét tanújelét adta annak, hogy remek formában van, és bízhat abban, hogy ott lesz a világbajnokságon az olasz válogatottal.

Panucci Genoában látta meg a napvilágot 1973. április 12-én, sportos családban, hiszen édesapja és nagybátyja is futballozott.

Christian a két genovai együttes közül az FC Genovában kezdte pályafutását, és az ifik között többnyire még csatárt játszott, de amikor felkerült a felnőttek közé, védőt faragtak belőle. A Serie A-ban 1992 májusában mutatkozott be, és egy évvel később az akkoriban a világ legjobb klubcsapatának számító AC Milan vásárolta meg. A rossoneriknél a kiöregedőben lévő Mauro Tassotti helyettesítése volt a feladata, és ezt sikerült is megoldania.

Az 1994-es év különösen jól sikerült a számára, hiszen ebben az esztendőben Bajnokok Ligáját és utánpótlás Európa-bajnokságot nyert, és ő kapta a Bravo-díjat is, amely Európa legjobb, 21 éven aluli futballistájának jár. Később azonban, amikor Fabio Capello elhagyta a milánóiakat, kevesebb lehetőséget jutott, éppen ezért 1997 januárjában követte edzőjét a Real Madridhoz.

A királyi gárdával szintén nyert egy Bajnokok Ligáját, majd 1999-ben visszatért Milánóba, ám nem a Milanhoz, hanem az Internazionaléhoz. Ez a klubváltás nem jött be neki, hamarosan a Chelsea-ben találta meg, de Angliában sem találta régi formáját. 2001 januárjában az AS Monaco vette kölcsön, és itt ismét jól játszott, így a franciák véglegesen megvették.

Tavaly nyáron azonban Didier Deschamps lett a nagyhercegség csapatának új edzője, aki hamar konfliktusba keveredett Panuccival, így megváltak tőle: kölcsönadták a Romának, ahol a focista kedvenc trénere, Fabio Capello ül a kispadon. Ősszel nem léphetett pályára a BL-ben, hiszen a nevezési határidő után érkezett, de tavasszal már játszhat.