Vágólapra másolva!
Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen jelenleg a hatodik helyen áll a Bundesligában, és versenyben áll a nemzetközi kupaszereplést jelentő pozíciókért, de a brémaiaknak már a következő idényre is gondolniuk, hiszen két focistájuk távozása szinte bizonyos. A középpályás Thorsten Frings a Dortmunddal, a kapus Frank Rost pedig a Schalkével írt alá előszerződést, és a Werder vezetősége egyelőre a hálóőr utódját szeretné megtalálni.

A brémai együttes remek szereplésében Rostnak kulcsszerepe van, hiszen a portás több alkalommal is pontot vagy pontokat mentett a csapatnak bravúros védéseivel. Mindez persze az igazi sztárcsapatok érdeklődését is felkeltette, és a Schalke 04-nek már tavaly sikerült megegyeznie vele.

Eszerint a nyáron, amikor Rost szerződése lejár a Werdernél, a gelsenkirchenielhez igazol, ahol minden bizonnyal ő lesz az első számú kapus Oliver Reck visszavonulása miatt. A Werder ennek megfelelően már majd egy hónapja keresi Rost lehetséges utódját, de egyelőre még nem járt sikerrel.

Az első kiszemelt a Kaiserslautern fiatal hálóőre, az utánpótlás Roman Weidenfeller volt, aki mindenképpen el akarta hagyni a Vörös Ördögöket, mert úgy látta, hogy Georg Koch miatt nincs esélye a csapatba kerülésre. A Werdernél szinte biztosan játszhatott volna, ám ő ennek ellenére mégis inkább a Borussia Dortmundot választotta, pedig a BVB-nél a válogatott kapust, Jens Lehmannt kellene kiszorítania.

A Werder figyelme ezt követően egy külföldön védő német portás, Robert Enke felé irányult, aki már három éve szerepel a portugál Benficában, de nem nagyon érzi jól magát Portugáliában, és szívesen hazatérne. A brémaiak kapusedzője, Dieter Burdenski el is utazott Lisszabonba, hogy élőbe nézze meg Enkét, de úgy látszik, nem tetszett neki az, amit látott, mert a napokban újabb portással hozták kapcsolatba a Werdert.

Ő pedig nem más, mint a Rosenborg izlandi játékosa, Arni-Gautur Arason, aki iránt tavaly az Arsenal is érdeklődött. A transzfer létrejöttének lehetőségét növeli, hogy a trondheimiek rendelkeznek még egy remek kapussal a norvég utánpótlás-válogatott Espen Johsen személyében, na meg hogy a Rosenborg sportigazgatója nem más, mint az egykori Werder-játékos Rune Bratseth.