Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság két éllovasa, a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund egymás ellen lép pályára a hét végi fordulóban. Miután 1991 novembere óta a Dortmund nem tudott nyerni a gyógyszergyáriak otthonában, a Bayer célja nem lehet más, mint folytatni ezt a sorozatot.

A Bundesliga 24. fordulójában bajnokság első két helyezettje Leverkusenben randevúzik egymással, ahol utoljára több mint tíz éve született vendégsiker. Akkor, 1991 novemberében a Dortmund 2-0-ra nyert, azóta viszont kilenc mérkőzés óta veretlen a Bayer. A keddi, Arsenal elleni pontmentés ráadásul még önbizalmat is adhatott az együttesnek, amelyből ezúttal a sárga lapjai miatt eltiltott Schneider és a sérült Sebescen nem léphet pályára. Dortmundban is hiányzik egy ász a középpályáról, mégpedig a szintén "sárga" Rosicky, őt a sérült Reina istápolhatja a lelátón. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Bayer jubilálhat, hiszen tizedik alkalommal maradhat veretlen.

Így érzi ezt Klaus Toppmöller edző is: "Unom már az állandó kritikákat, amelyek arról szólnak, hogy vesztesek vagyunk. Döntetlent értünk el az Arsenal ellen, így mind a négy csapatnak négy pontja van három fordulóval a zárás előtt. Érdekes módon a Dortmundot senki sem bántja, pedig milliókat áldoztak olyan sztárokra, mint Ewerthon, Amoroso és Koller, ennek ellenére a német kupa első fordulójában egy amatőrcsapat kiverte őket, és kiestek már a BL-ből is."

A Hertha feltámadása a német sajtót is megihlette, az elemzés szerint az edzőváltás és Király visszatérése jót tett a csapatnak. A berliniek most az előkelőbb helyen álló Kaiserlauternt fogadják, de ha tart a lendület, akkor nem lehet baj. A statisztika azonban nem sok jóval kecsegtet: a Hertha 1978 óta csupán egyszer, öt esztendeje tudott nyerni otthon (tavaly például 4-2-re kikapott). A Kicker szerint mindkét magyar a kezdőcsapatban kap majd helyet, Schmidt sárga lapjai, Van Burik, Neuendorf, Deisler és Nedzipi sérülés miatt marad ki. A Kaiserslauternben a sok sérült (Knavs, Grammozis, Pettersson, Marschall, Klos, H. Koch, Malz) mellett Andreas Brehme nem számolhat az eltiltott Baslerrel sem.

A szörnyű rajt után a múlt heti 0-0-s döntetlen már bizakodással töltheti el a Werder-híveket. Utoljára 1994 októberében fordult elő, hogy a hamburgiak győzni tudtak a Weserstadionban, ráadásul ősszel a Bremen idegenben is nyert 4-0-ra. Lisztes kihagyhatatlan, hiányzik viszont az egy hete kiállított Wehlage, valamint a sérült Barten. Vendégrészről Hertzsch is piros lapja miatt bánkódik, Meijer, Mahdavikia, illetve Yilmaz nem egészséges.

A 24. forduló párosítása:
Szombat, 15.30:
Wolfsburg - 1860 München
Rostock - Stuttgart
Bayern München - Cottbus
Schalke 04 - Freiburg
Nürnberg - Köln
Hertha - Kaiserslautern
St. Pauli - Mönchengladbach
Vasárnap, 17.30:
Leverkusen - Dortmund
Werder Bremen - Hamburg