Vágólapra másolva!
A Milan a nyáron több mint 17 milliárd líráért szerződtette az Alavés gólvágóját, Javi Morenót, ám a spanyol futballista számára meglehetősen nehezen ment a beilleszkedés. A drukkerek sem voltak elégedettek vele, így a csatár a hét végén a Venezia ellen góljai után a szurkolók bocsánatát kérte.

Fotó: EPA
Javi Moreno kettőt lőtt a Veneziának

A Barca tehetséggyárából hamar kinőtte magát, a következő idényben a harmadosztályban vitézkedő Córdobánál pallérozódott. 1997 nyarát már ismét a katalán sztárklub tartalékjai között dolgozta végig, a pontvadászatban azonban a Yeclano mezét viselte. Nem sokáig, mert bejelentkezett érte az Alavés. A második ligában tíz mérkőzésen tesztelték, majd - igaz, átmenetileg - könnyedén lemondtak róla. Numanciába került, ahol szenzációs szezont produkált.

A feljutást kiharcolt piros-feketéknél 38 mérkőzésen 18 gólt szerezve csillogott, így egy percig sem volt kérdéses, hogy a következő idényt újra az Alavésnél kezdi. Az ezt követő szezonban a meglepetéscsapatban is standard játékos volt, hét góljánál többet csak a nyáron visszavonult Julio Salinas szerzett. A veterán csatárt azonban később nem sírták vissza a Mendizorroza-stadionban, hiszen Javi Moreno a 2000-2001-es idényben 22 gólt rúgott, és az UEFA-kupában is villogott, a döntőben például kétszer talált be.

A Milan le is csapott rá, de sokáig még csak a kispadra sem ülhetett le a piros-feketéknél. Filippo Inzaghi sérülése uán több lehetőséget kapott, de a gólszerzéssel adós maradt, ám most a Venezia ellen rögtön kétszer volt eredményes.

Ajánlat: