Vágólapra másolva!

Az AS Roma együttese a csoportmérkőzések második fázisában még nem szenvedett vereséget, akárcsak a Barcelona, viszont a katalánokkal ellentétben még nem is nyert meccset, és emiatt csak a harmadik helyen áll a kvartettben.

A két együttes múlt heti, barcelonai összecsapásán az olaszok álltak közelebb a győzelemhez, de a Barca végül ki tudott egyenlíteni, így megőrizte kétpontos előnyét a Farkasokkal szemben, ám a taljánok most abban bíznak, hogy egy győzelemmel átvehetik a vezetés a csoportban.

A csapat trénere, Fabio Capello a hírek szerint csak az utolsó percben dönt arról, hogy támadóbb felfogásban küldje-e pályára csapatát (ebben az esetben a két csatár, Batistuta és Delvecchio mögött Totti irányítana), vagy Delvecchio helyén Limát szerepeltesse, és Totti a csatársorban kapjon helyet. Ami a vendégeket illeti, náluk a legnagyobb kérdőjel Rivaldo neve mellett áll, a brazil a hét végén a Valencia elleni rangadón nem játszott, és egyelőre nem tudni, hogy sérülése rendbe jön-e kedd estig. Ha nem, akkor a brazil Fábio Rochemback szerepelhet a helyén, és ez esetben a Barcelona mindössze egy csatárra (Patrick Kluivert) kezdheti a meccset. A Barca célja tehát nyilvánvaló: elkerülni a vereséget.

Fotó: EPA
Phil Thompson, a liverpooliak megbízott trénere optimistán nyilatkozott csapata esélyeiről az isztambuli sajtótájékoztatón
LiverpoolGalata

A mérkőzést egyébként hatalmas biztonsági intézkedések előzik meg, körülbelül kétezer rendőr fogja ügyelni a Liverpool szurkolóinak és játékosainak minden lépését Isztambulban.

Ami az A csoportot illeti, itt egyértelműen a két otthon szereplő együttes számít a játéknap esélyesének. A Manchester United a francia FC Nantes-t fogadja, és a hírek szerint Alex Ferguson ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi a pályára, mint a múlt héten, vagyis ismét csak egy csatár, nevezetesen Ruud van Nistelrooy lesz a pályán. Egy héttel ezelőtt erre kis híján ráfázott a MU, mivel a Nantes-t csak percek választották el a győzelemtől, ám a holland támadónak végül sikerült kiegyenlítenie. Annak a meccsnek a hőse a franciák kapusa, Mickael Landreau volt, aki bravúrosan védett, és várhatólag most is rengeteg dolga lesz. A Nantes-ban egyébként a múlt heti meccsen az utolsó percben a tizenegyest összehozó Mario Yepes helyett várhatólag Mauro Cetto kap majd lehetőséget a védelemben.

A kvartett másik találkozóján a Boavista a Bayern Münchenhez látogat, és a bajorok nagyon magabiztosan várják a meccset, el sem tudják képzelni, hogy ne ők nyerjenek. A nagy önbizalom persze nem véletlen, hiszen a hét végén a Cottbus ellen nagy gólarányú győzelmet ért el a gárda, és különösen a szabadrúgás-specialista Mehmet Schollnak ment jól a játék. A támadóra a Boavista ellen is fontos szerep vár, mivel Ottmar Hitzdfeld szerint a luzitánok elsősorban a rögzített játékhelyzetekben gyengék. A csatársorban Scholl mellett várhatólag Giovane Élber és Roque Santa Cruz kap majd helyet, de azt egyelőre nem tudni, hogy a középpályán Thorsten Fink vállalni tudja-e a játékot, ha nem, akkor Jens Jeremies szerepelhet a helyén. A portugáloknál egyedül a középhátvéd Paulo Turra hiányzik majd, eltiltás miatt.

Ajánlat: