Vágólapra másolva!
Négy forduló után nagyon úgy tűnik, hogy a görög Panathinaikosz ott lesz a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, hiszen az athéniak már hét pontot szereztek a csoportmérkőzések második körében. A Sparta Praha elleni meccs főhőse a ciprusi támadó, Konsztantinu volt, aki kétszer volt eredményes a csehekkel szemben.

Fotó: EPA
Konsztantinu semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett a Sparta védőinek

Már az 1995-96-os idényben bemutatkozott a ciprusi élvonalban, és ebben a szezonban 13 meccsen nyolcszor volt eredményes. A következő bajnokságban már gólkirályi címet szerzett 23 találattal, nem csoda, hogy több egyesület is bejelentkezett érte. Szinte mindegyik ciprusi élklub szerette volna leigazolni, de ő inkább a görög Arisz Szalonikit választotta, és 1997-ben, 19 esztendősen Hellászba igazolt.

Itt sem ment neki rosszul a játék, az AEK Athén már 1999 nyarán szerette volna megszerezni, de az Arisz drukkerei tiltakozásukkal kikényszerítették, hogy a szaloniki gárda megőrizze támadóját. Érdemes volt őt megtartani, hiszen a következő idényben 22 alkalommal volt eredményes, majd a legutóbbi szezonban 19 találatig jutott, amivel második volt a góllövőlistán. Ekkor már nem lehetett őt megtartani, az Udinese és Anderlecht is bejelentkezett érte, de végül a Panathinaikosz vette meg görög átigazolási rekordot jelentő 12 millió fontért.

A Panánál egykori edzője, Jannisz Kirasztasz a mestere, és Konsztantinu itt sem takarékoskodik a gólokkal, a bajnokságban nyolcnál tart, a BL-ben pedig már ötöt szerzett. A ciprusi válogatottban is ő számít az első számú támadónak, 26 mérkőzésen eddig tízszer volt eredményes.

Ajánlat:

Negyeddöntős a Real a Bajnokok Ligájában