Vágólapra másolva!
Érdekes vállalkozásba fogott a világhírű Madame Tussaud nevét viselő panoptikum. A londoni viaszkavalkád legújabb kiállítása ugyanis az angol labdarúgást, különösképpen a válogatottat jeleníti majd meg. A fő attrakció természetesen David Beckham lesz.
Fotó: EPA

Eljött a pillanat, amikor David Beckham bekerül a halhatatlanok közé. A világhírű londoni Madame Tussaud panoptikum ugyanis jelentős vállalkozásba fogott: videomixek és zenei aláfestések mellett több viaszfigurával a labdarúgás legemlékezetesebb pillanatait jeleníti majd meg.

Bruce McKendrick, a múzeum igazgatója elmondta, a kiállítás húsvét előtt nyílik meg. "Olyan látványosságot próbáltunk meg létrehozni, amely a futball összes érzését és drámáját egybe sűríti és hirdeti az angol labdarúgás dicsőségét. Vendégeink újra átélhetik az élvezeteket."

A Gól! című kiállítás központi figurája természetesen a Manchester United és a válogatott szépfiúja, David Beckham lesz, akit a mindent eldöntő, Görögország elleni szabadrúgás gólja pillanatában örökítettek meg. Beckhamről több mint 200 méretet vettek a szakemberek, hogy minél pontosabban elkészíthessék a viaszfigurát.

Pincési László