Vágólapra másolva!
Túlio és Sloncik, a téli szünetben igazolt két válogatott idegenlégiós találataival az Újpest 2-1-re legyőzte a Dunaferrt Akasztón.

Borsodi Liga 23. forduló:
Dunaferr - Újpest 1-2 (0-0)
Akasztó, 4500 néző
vezette: Ábrahám
Dunaferr: Németh - Salamon, Éger, Bagoly (Csehi, 60.), Kiss - Rósa H., Zováth, Lengyel, Rósa D. (Nikolov, a szünetben) - Sowunmi, Tököli (Baranyi, 89.)
Újpest: Posza - Medgyesi, Korolovszky, Tamási, Lőw - Erős (Szélesi, 75.), Kunzo, Sloncik (Tokody, 77.), Piroska (Pető, 80.) - Túlio, Vagner
gól: Éger (65.), illetve Túlio (55.), Sloncik (70.)
sárga lap: Bagoly (18.), Kiss (87.)

13. perc: Rósa Henrik ívelt az újpesti 16-osra, a kifutó Posza kapus és Korolovszky ütközött, az üres kapuba tartó labdát Kunzo a gólvonal előtt kivágta.

20. perc: Tököli elé pattant a labda, a csatár 7 méterről Poszát találta el.

26. perc: Lőw lyukra futtatta Vagnert, aki 7 méterről lőtt, de az újonc kapus, Németh Viktor védett.

29. perc: Túlio 14 méterről ballal a bal kapufa mellé lőtt. Az első félóra végén Tököli 17 méterről lőtt, de labdája elment a jobb kapufa mellett. A 32. percben Sowunmi futott el a jobb oldalon, beadását Tököli 10 méterről ballal a jobb kapufa mellé helyezte.

41. perc: Piroska, Vagner, Medgyesi akciót követően a védő 16 méterről a felső lécet találta el.

51. perc: Vagner futott el a jobb oldalon, beadását Túlio egészen közelről kotorta a kapuba (0-1).

55. perc: Sloncik egy legurított szabadrúgást 17 méterről rúgott laposan a dunaújvárosi kapu jobb alsó sarkába (0-2).

70. perc: Tököli szöglete után Éger 11 méterről kapásból vágta a labdát a bal felső sarokba (1-2).

76. perc: Éger futtából, 22 méterről fölé lőtt.

81. perc: Lengyel lőtt 19 méterről, Posza védte a magas labdát.

Egervári Sándor, a Dunaferr vezetőedzője: "A második újpesti gólnál egy gyorsan elvégzett szabadrúgás pecsételte meg a sorsunkat. Az, hogy az idény elején vagyunk, nem mentség. Az első félidőben nekünk is voltak lehetőségeink, de ezeket be kellett volna lőni. Góljai után az Újpest magabiztossá vált."

Glázer Róbert, az Újpest vezetőedzője: "Az első 15 perceben jól játszottunk, aztán feljött a Duneferr, középen Korolovszky és Tamási néha bizonytalankodott, de később Sloncik jól összefogta a csapatot. Már az első félidőben kellett volna gólt lőnünk, viszont találataink a második játékrészben nagyon jókor jöttek. Ekkor már többet birtokultuk a labdát. Jogosan nyertünk, s kis szerencsénk is volt, mert az első gól után leült a Dunaferr.

Thury Gábor

Ajánlat:

Korábban: