Vágólapra másolva!
Noha Szeiler József, a Ferencváros Labdarúgó és Sport Kft. ügyvezető igazgatója múlt héten a Várszegi Gáborral való egyeztetése után a maradás mellett döntött, információink szerint csak idő kérdése, mikor köszön le posztjáról. Hasonlóan biztosnak tűnik a Fotex kivonulása a Ferencváros életéből, noha lehet, hogy erre csak nyáron kerül sor.

Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója - kapusként és magánemberként is - sok viszontagságon ment már keresztül eddigi 36 éve során, ám vezetőként bizonyára nem így képzelte el Üllői úti szerepvállalását. Legalábbis ami az utóbbi hetek eseményeit illeti.

A fiatal sportvezetőt nemrégiben a belvárosban, a felesége szeme láttára verték meg, majd a ZTE elleni bajnokin - amelyen mellesleg jól futballozott és 2-0-ra nyert a Fradi - a transzparensek elsősorban vele foglalkoztak. Többek között ilyen feliratok virítottak a zöld ultrák drapériáin: "Nektek csak üzlet, nekünk az élet"; "Kapusként tiszteltünk, tolvajként gyűlölünk"; "Ferencvárosi bábszínház: vezetők, olyanok vagytok, mint a marionettbábuk, dróton rángatnak titeket".

A zöld-fehér fanatikusok mindenekelőtt azért neheztelnek Szeilerre, mert Várszegi Gábor bábjának tekintik őt, ráadásul elengedte a Vasashoz a saját nevelésű Hrutkát, aki nem mellékesen egykori játékostársa és jó barátja volt a menedzsernek.

A ZTE elleni mérkőzés lefújása után Szeiler József nem akart foglalkozni a transzparensekkel, ellenben nagyon örült a győzelemnek, amit a szobájából nézett végig.

Az ügyvezető egyébként a múlt héten, az otromba támadás után találkozott Várszegi Gáborral, majd bejelentette, hogy továbbra is végzi a munkáját az Üllői úton. Ugyanakkor a Ferencvárosnál nyílt titok, hogy csak idő kérdése, Szeiler József mikor köszön le posztjáról. Az időleges maradása mellett az volt a legnyomósabb érv, hogy amennyiben lemond, azzal a klub a gyengeségét mutatta volna ki, néhány sikeres mérkőzés után viszont elegánsabban léphet le a színről.

Mindez igaz Várszegi Gábor, precízebben a Fotex kivonulására is a Ferencváros életéből, ez esetben is csak a pontos dátum a kérdéses, hiszen az érintetteknek, érthetően, elegük van az állandó froclizásból. A tulajdonos és a klub közötti szakítás megtörténhet még ebben az idényben, de az is lehet, hogy csak nyáron válnak szét a Fradi és Várszegi Gábor útjai. Ami viszont az FTC szempontjából feltétlenül fontos, a Fotex távozása dacára a szerződésben rögzített 2,4 milliárd forint mindenképpen jár a zöld-fehéreknek, csak éppen elképzelhető, hogy más tulajdonos vállalja át a jelentős summa átutalását.

Bánki József

Korábban: