Vágólapra másolva!
Luis Fernandez, a Paris Saint-Germain vezetőedzője hat hónapos eltiltásra számíthat, ugyanis ebben a szezonban már a negyedik alkalommal tiltakozik meg nem engedett módon a játékvezetők ellen. Legutóbb a Bordeaux-tól a ligakupa elődöntőjében elszenvedett vereségét követően kelt ki a játékvezető ellen.

"Ha arra gondolok, hogy Gilles Veissiere vezetni fog a labdarúgó-világbajnokságon, akkor féltem azokat a csapatokat, amelyek meccsein ő fújja a sípot" - mondta a Fernandez. Az edzőnél akkor szakadt el a cérna, amikor Dehu Dugarryval szemben elkövetett szabálytalanságáért a Bordeaux büntetőhöz jutott, amelyet Pauleta a 82. percben értékesített. Fernandez és segítője, Jean-Louis Gasset felháborodásuk eredményeként piros lapot kaptak Veissiere-től.

A PSG-nek már csak egy esélye van, hogy ebben a szezonban kupát nyerjen, a csapat a francia kupa negyeddöntőjében szombaton a Lorient együttesét fogadja.

Veissiere azt nyilatkozta, hogy nem volt más választása, a piros lapokhoz kellett nyúlnia. "A negyedik játékvezető magához hívatott, hogy Fernandez meglökte őt, s ezért kiállítottam az edzőt. Jobbnak láttam, ha az idegen uralkodni nem tudó pályaedzőt is elküldöm a kispadtól" - mondta a bíró, aki kijelentette, részletes jelentést ír a történtekről.

A tavalyi bajnokságban hasonló viselkedéséért Frederic Antonetti, a Bastia trénere fél éves eltiltást kapott. Ha Fernandez csak három hónapos büntetést kap, az is azt jelenti, hogy ebben a szezonban már nem ülhet le a kispadra. Fernandez néhány napja a Lyon ellen elvesztett meccs alkalmával azt kifogásulta nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, hogy Jacques Santini szakvezető és a klub elnöke, Jean-Michel Aulas nyomást gyakoroltak a játékvezetőre.

A PSG elnöke, Laurent Perpere elmondta, Fernandeznek tilos lenne reagálnia a provokációkra, a bírót sem lenne szabad lökdösnie, s abban is hibázott, hogy kiállítása után nem akarta elhagyni a játékteret.