Vágólapra másolva!
A Dunaferr elleni idegenbeli sikerrel jól kezdte a bajnokságot az Újpest, ám a lilák nem sokáig ülhetnek a babérokon, hiszen szerdán a Sopron ellen, a Magyar Kupában lépnek pályára a Megyeri úton. Márpedig Újpesten nem titkolják, a kupa elnyerésével szeretnének kilépni a nemzetközi porondra. Mindezt Glázer Róbert is így gondolja, s a lilák vezetőedzője abban is biztos, hogy a csapat új csatára, a brazil Túlio fog még a vasárnapi teljesítményénél sokkal jobban is futballozni.

- Mivel a bajnokságban tetemes a hátrányuk, így még a második helyre is nehéz lenne odaérni. Továbbra is a kupagyőzelmet tekintik a legfontosabbnak?
- Ezt kár is lenne tagadnunk. De gyorsan hozzátenném, a többi hét csapat számára is ez az alapcél. Ráadásul ezek éles mérkőzések, hiszen egyetlen 90, vagy 120 perces fellépés dönt a továbbjutásról, vagyis nincs javítási lehetőség.

- A Megyeri úton azért mindenki elvárja a csapatától a továbblépést.
- Én is, ám nem lesz ez olyan könnyű, mivel a Sopron agresszívan védekező együttes. Ám türelmes, ugyanakkor bátor játékkal eredményesek lehetünk ellenük. Fontos, hogy a Dunaferr elleni győzelmet ne értékelje túl senki, hanem mindig a soron következő feladatra koncentráljon. Most például a Sopron elleni kupacsatára, mert egyszerűen tovább kell jutnunk.

- A brazil Túlio bemutatkozásáról megoszlanak a vélemények, hiszen gólt szerzett, ellenben sokan hiányolták tőle a gyors elmozgásokat, a váratlan megoldásokat. Ön miként értékeli a brazil első meccsét?
- Ha röviden akarnék válaszolni, akkor azt mondom, a feladatát megoldotta, gólt szerzett, s egy csatárnak ez az első számú dolga. Tény, s ezt ő is elmondta nekem, nálunk más a futball, mint Dél-Amerikában, de a lényeg, hogy minden erejével be akar illeszkedni az itteni közegbe. Túlio olyan típus, akit pontos labdákkal ki kell szolgálni, persze ehhez neki is kötelező többet mozognia. Biztos vagyok benne, hogy a mostaninál is jobban futballozik majd, elvégre a '90-es évek közepén személyesen láttam őt a brazil válogatottban a Copa Americán. Túliónál jó helyen van a labda, könnyedén kerül helyzetbe, rutinos is, azaz csak idő kérdése, mikor indul be igazán. Esetében ez a sorozatos gólokat jelenti.

Bánki József

Korábban: