Vágólapra másolva!
Az Újpest keddi győzelmét követően újabb három párharcra kerül sor a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében. Két találkozó kiemelt jelentőséggel bír: Akasztón a két Fejér megyei csapat összecsapásán a Dunaferr a Videotont fogadja, míg a második ligás Tatabányát vendéglő Szekszárd lehet az első csapat, amely harmadosztályúként négybe jut.

Szekszárd - Lombard
Szekszárd, 14 óra, v.: Szabó R.
A várható összeállítások:
Szekszárd: Horváth B. - Kiss Cs., Fehér, Mosonyi, Tóth P. - Vesztergombi, Bozsér, Mészáros I., Mészáros Zs. - Máté, Kiss T. Edző: Dienes Pál
Tatabánya: Táncsics - Szűcs, Szabó V., Farkas V., Obradovic - Süveges, Véber, Kovács A., Nagy N. - Nagy S., Arruda. Edző: Kovács László

Nagy az izgalom a tolnai megyeszékhelyen, amely az ország egyetlen olyan régiója, ahonnan még soha nem került ki élvonalbeli labdarúgócsapat. Ennek ellenére a Szekszárd együttese most meglepetést okozhat, a sorsolás szeszélye folytán pedig - a Magyar Kupa történetében először - harmadosztályúként juthat a sorozat elődöntőjébe. Persze a csapat sorsolása sem volt túl nehéz, az UFC a megyei bajnokságban szereplő Pákozd (3-0), az NB I/B-s Kaposvár (4-1) és Diósgyőr (3-0), majd a szintén harmadosztályú Hajdúnánás (5-1) kiverésével jutott a legjobb nyolc közé. A csapatnál két játékos is komoly erősítést jelenthet, télen ugyanis megszerezték Molnár Bálintot az MTK-tól, Kiss Tamást pedig a második ligás Hévíztől. Utoljára tizenegy esztendeje fordult elő, hogy tolnai csapat négybe került volna, akkor a paksi Atomerőmű SE a Diósgyőr felülmúlásával volt elődöntős, ám ott a Ferencváros már nehéz falatnak bizonyult (még ha Pakson nyertek is a hazaiak).

A Tatabánya is megerősödött az utóbbi hónapokban, a keretben több rutinos játékos is található. Így nem lesz ismeretlen a szurkolók előtt az ex-ferencvárosi Nagy Norbert, Szűcs Mihály, Alex Monken Arruda trió, csakúgy, mint Véber György, Nagy Sándor vagy Zsivótzky Gyula sem. Az együttes a legjobb tizenhat közé jutásért kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a Csepel (3-0), valamint a Demecser (9-0) legyőzésével jutott a negyeddöntőbe. Két játékos, Hornyák és Pekovic nem szerepelhet sérülés, illetve betegség miatt.

Dunaferr - Videoton
Akasztó, 16 óra, v.: Kassai
A várható összeállítások:
Dunaferr: Németh - Molnár, Salamon, Éger, Kiss Gy. - Sowunmi, Bagoly, Rósa D., Rósa H. - Lengyel, Tököli. Edző: Egervári Sándor
Videoton: Végh - Kovács B., Pomper, Vilotic, Bekő - Némedi, Monye, Komódi, Dvéri - Sorato, Terjék. Edző: Várhidi Péter

Akasztón, a Dunaferr második otthonában a "hazai" csapat a Videotont fogadja, így az a furcsaság állhat elő, hogy Bács-Kiskun ad otthont a Fejér megyei rangadónak. Az élvonal két együttese várhatóan nagyon jó mérkőzést vív majd egymással. A Dunaferrben Balaskó és Mészáros húzódás miatt nem játszhat, de Tököli is kisebb sérüléssel küzd. A Videotonnál Kiskapusi és Vasas harcképtelen, ám Várhidi Péter vezetőedző gondjai annyiban enyhültek, hogy időközben megérkeztek Monye papírjai, így a nigériai labdarúgó akár pályára is léphet.

Haladás - Győr
Szombathely, 18 óra, v.: Makai
A várható összeállítások:
Haladás: Takács T. - Kaj, Flavio Pim, Szekér, Selymes - Somfalvi, Juhász, Leandro - Alex, Preisinger, Halmosi. Edző: Szentes Lázár
Győr: Molnár - Bognár, Stark, Böjte, Andre - Baumgartner, Lakos, Gőgh, Károlyi - Szanyó, Semenik. Edző: Tamási Zsolt

A két vendégvár összecsapása is remek mérkőzést ígér, már csak azért, mert Szombathelyen lehet bármilyen osztályú a csapat, a közönség nem hagyja cserben. A garantált jó hangulathoz persze hozzájárulhat a tavaszi idény remek rajtja is. Szentes Lázár elégedett is volt a Kispest elleni találkozón mutatott teljesítménnyel és lelkesedéssel, ennek megfelelően a Győr ellen is háromcsatáros játékot tervez. Némethy sérült, de a hírek szerint a jugoszláv Nenad Jankovicnak a papírjai megérkezhetnek a találkozóig.

A Győr is győzelemmel kezdte a tavaszt, Tamási Zsolt újjászervezett csapata a Debrecent verte 2-1-re. A fiatal szakvezető nem számolhat Mracskó és Dienes játékával, míg Farkas Balázs eltiltását tölti. A legfontosabb feladat a két támadóra, a kétszeres szlovák gólkirály Semenikre és a Debrecen ellen két gólt szerző Szanyóra vár. "Küzdeni akarásunkra eddig sem lehetett panasz, s ha ez töretlen marad, akkor továbbjuthatunk. A négy között aztán már bármi előfordulhat" - nyilatkozta Szanyó a Kisalföldnek.

Pincési László

Korábban:

Négy között az Újpest a Magyar Kupában

Fórum:

Foci, foci lesz. És most?