Vágólapra másolva!
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében gól nélküli 120 perc után a Lombard FC és a Haladás büntetőpárbajban harcolta ki a továbbjutást az NB III-as Szekszárd, illetve a Győr ellen. A Dunaferr hazai pályán 2-0-ra verte a Videotont. 

Magyar Kupa, negyeddöntő:
Szekszárd - Lombard FC 0-0 - tizenegyesekkel 2-4

A Magyar Kupa negyeddöntője megmozgatta a szekszárdi közönséget, mintegy 5 ezer néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést. Az első félidőben a hazaiak, a másodikban a tatabányaiak játszottak jobban, a nagyobb helyzetek a házigazdák előtt adódtak. A rendes játékidőben nem esett gól, s bár a hosszabbítás utolsó percében Molnár továbbjuttathatta volna a Szekszárdot, kihagyta a helyzetet, és a döntés a tizenegyesrúgásokra maradt.

A büntetőpárbajban 4-2-re a több egykori élvonalbeli játékossal - például Szűccs Mihállyal, Nagy Norberttel, Véberrel, Zsivótzkyval - felálló Lombard bizonyult jobbnak, és az Újpest után másoddiként jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Dunaferr - Videoton 2-0 (1-0)
gól:
Tököli (37.), Kiss Gy. (51.)

Hiába támadott többet a Videoton, csatárai gólképtelenek voltak, míg a Dunaferr két kontrából betalált, és ezzel továbbjutott.

Haladás - Győri ETO 0-0 - tizenegyesekkel 3-2

A rendes játékidőben a Haladás játszott mezőnyfölényben, a szervezetten védekező Győr azonban sikeresen óvta a kapuját. Bár a hosszabbításban mindkét csapat előtt adódtak még helyzetek, végül nem született gól. A büntetőrúgásokban a hazaiak bizonyultak jobbnak.

Az elődöntők sorsolása csütörtökön 14 órakor lesz.

Horváth László

Korábban:

Bravúrra készül a Szekszárd a Magyar Kupában

Ajánlat: