Vágólapra másolva!
A Vörösök a Newcastle ellen aratott győzelemmel továbbra is versenyben maradtak a bajnoki cím megszerzéséért, és bár a Szarkákkal szemben három csatárral álltak fel, góljaik közül kettőt mégis egy középpályás, Danny Murphy szerzett. A játékos ezzel nagy lépést tett afelé, hogy ott legyen a nyári világbajnokságon az angol nemzeti tizeneggyel.

Murphy Chesterben látta meg a napvilágot 1977. március 18-án, első egyesülete a Crewe Alexandra volt, amely híres remek utánpótlás-neveléséről. A középpályás már rendkívül fiatalon bemutatkozhatott a kezdő tizenegyben, és az 1996-97-es idényben alapember volt a másodosztályú együttesben - húszéves korára több mint száz találkozón szerepelt. Teljesítményére a korosztályos válogatottnál is felfigyeltek, így stabil tagja volt az U21-es nemzeti csapatnak, amely szerepelt az 1997-es, malajziai világbajnokságon.

A Liverpool 1997 nyarán vette meg kétmillió fontért, azonban eleinte úgy tűnt, hogy a transzfer hiábavaló volt, mert Murphy sehogyan sem tudott beilleszkedni a csapatba. Első idényében 16 meccsen szerepelt, a következőben viszont már csak egyszer vetették be, és szinte biztos volt, hogy elhagyja az Anfield Roadot. Kölcsön is adták egykori klubjának, a Crewe-nek, de Gerard Houllier úgy döntött, hogy ad a játékosnak még egy lehetséget.

A középpályás pedig ezzel élni tudott, az 1999-2000-es szezonban végre megszerezte első találatát a Vörösök színeiben, és innentől kezdve megbecsült tagja volt a játékoskeretnek. Az előző idényben a Manchester ellen az Old Traffordon szerzett győztes találatot, a jelenlegi pontvadászatban pedig már most több meccsen szerepelt és több gólt lőtt, mint a legutóbbi bajnokságban. A nemzeti tizenegyben tavaly novemberben mutatkozott be a svédek ellen, és abban bízik, hogy a válogatottban is meg tud kapaszkodni.

Ajánlat:

Visszavette a vezetést a MU