Vágólapra másolva!
A Bayern jobbhátvédjének, Willy Sagnolnak egyáltalán nincs biztos helye a francia válogatottban, posztján ugyanis a világ-és Európa-bajnok Lilian Thuram szerepel. Sagnol (akinek a bajorok a napokban ajánlottak új szerződést) azt szeretné, ha Thuram behúzódna a védelem közepére, így ő is bekerülhetne a csapatba.

Sagnol 1977. március 18.án született Saint-Etienne-ben, és a helyi klubban kezdte pályafutását. Már az 1995-96-os idényben bemutatkozhatott a Zöldeknél, ebben a szezonban tíz találkozón lépett pályára a másodosztályban, majd a következő pontvadászatban kihagyhatatlan volt a csapatból, sőt, abban a megtiszteltetésben részesült, hogy 19 évesen ő hordhatta a csapatkapitányi karszalagot. Nem csoda, hogy az élvonalbeli egyesületek is felfigyeltek rá, végül 1997 nyarán az AS Monaco vette meg hétszázezer fontnak megfelelő összegért.

A nagyhercegségben a tréner, Claude Puel jobbhátvédet faragott az addig a középpályán szereplő futballistából, aki gyorsan beletanult új posztjába. A Monacóban három idényt húzott le, és miután 2000-ben bajnoki címet nyert a csapattal, a német Bayern Münchenbe szerződött. A bajorok négymillió fontot fizettek érte, és a transzfer mindkét férnek megérte, hiszen a németek egy remek focistával lettek gazdagabbak, míg Sagnol idegenlégiósként végre bemutatkozhatott a francia válogatottban 2000 novemberében, éppen Németország ellen.

A német gárdával Sagnol egy idény alatt bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert, de ennek ellenére nem tudta magát beverekedni a francia nemzeti tizenegy kezdő csapatába, mert onnan Lilian Thuramot kellett volna kiszorítani. Noha rendszeresen meghívót kap a keretbe, mindössze nyolcszoros válogatottnak mondhatja magát, és ennek nagy részét a Konföderációs-kupán gyűjtötte össze a nyáron. Münchenben rendkívül elégedettek teljesítményével, nem véletlen, hogy a napokban új szerződést ajánlottak neki.

Ajánlat:

Meglepetések a 2001-es év UEFA-csapatában (2002.01.04.)

Korábban:

Vincenzo Montella (AS Roma)