Vágólapra másolva!
A nigériai válogatottal kapcsolatban meglehetősen sok a bizonytalanság: a Szuper Sasok az Afrikai Nemzetek Kupája után menesztették a szövetségi kapitányt, Shola Amodut, és bár sokak szerint a vébéig egy külföldi szakembert fognak felkérni a kispadra, jelenleg az ugyancsak nigériai Adeboya Oginbinde irányítja a válogatottat. A Paraguay elleni előkészületi mérkőzésre ő hirdette ki a keretet, amely bővelkedett a meglepetésekben.

A legnagyobb szenzációt az jelentette, hogy a mester által meghívott harminc futballista közül olyan nagyágyúk hiányoznak, mint Nwankwu Kanu, Taribo West, Jay-Jay Okocha, vagy a csapatkapitány Sunday Oliseh, akik egytől egyig jelen voltak a kontinensviadalon, de meglehetősen rossz teljesítményt nyújtottak - úgy tűnt, csak nyűgnek veszik a válogatottban való szereplést. Oginbinde helyettük számos újoncot hívott be, és összesen hat olyan labdarúgóra számít, akik a nigériai bajnokságban futballoznak.

A debütánsok között van még az osztrák másodosztályban futballozó Jide Olugbodi, a lengyel élvonalban szereplő Godwin Samora, vagy a klub nélküli Ndubuisi Uze, illetve az az Ade Akinbiyi, akit nemrégiben még nemes egyszerűséggel az angol bajnokság legrosszabb támadójának neveztek, miután a Leicester City színeiben egész egyszerűen képtelen volt gólt szerezni, sőt, a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta. A keretben helyett kapott az a Benedict Akwuegbu is, aki jelenleg Kínában éppen Bicskei Bertalan keze alatt futballozik a Shenyangban.

Nem éppen világverő névsor, de Oginbinde szerint döntése tökéletesen helyénvaló. "A válogatott átlagéletkora túlságosan is nagy volt. Ha a kiöregedőben lévő focisták nem hagyják el a futballt, akkor a futball fogja elhagyni őket. Már nem a mára, hanem a jövőre kell gondolnunk" - nyilatkozta az egykori testnevelő tanár. Kérdés, ezzel a hozzáállással kitart-e a világbajnokságig, a sztárok ugyanis valószínűleg nem fogják ennyiben hagyni a dolgot.

Ajánlat:

Nigéria: Látványos, de eredménytelen