Vágólapra másolva!
Ahogy a bolgár sajtóértesülések már egy nappal korábban sejtetetni engedték, a Levszki Szófia menedzsmentje menesztette Rüdiger Abramczykot, a bolgár labdarúgócsapat német szakvezetőjét. Kabát Péter és Ferenczi István együttesét ideiglenesen az eddigi pályaedző, Georgi Todorov irányítja.

Ilyen is csak Bulgáriában fordulhat elő: a Levszki Szófia labdarúgócsapatának vezetősége menesztette a német Rüdiger Abramczykot, s helyére ideiglenesen az eddig pályaedzőt, Georgi Todorovot nevezte ki.

A váltás már csak azért is meglepő, mert Abramczyk vezetésével az együttes öt győzelmet és két döntetlen jegyzett, s magabiztosan, hét ponttal vezeti a bajnokságot a városi rivális CSZKA, és nyolc ponttal a Liteksz Lovecs előtt.

"Az elnökség úgy határozott, felbontja Abramczyk szerződését" - jelentette be a klub pénzügyi igazgatója, Konstantin Bazsdekov, ám az indokokról nem adott felvilágosítást.

Az egykori német válogatott labdarúgóból trénerré lett Abramczyk januárban érkezett, akkor éppen az a Todorovot váltotta, akit szeptemberben, a Crvena Zvezda egykori trénerének, Ljupko Petrovicnak a távozásakor bíztak meg.

Pincési László