Vágólapra másolva!
A Dunaferr labdarúgócsapatát működtető kft. vezetői szerdán még nem kapták meg a hivatalos értesítést a fegyelmi bizottság keddi határozatáról, mely szerint a tavaszi idényben fordulónként addig kell három pontot levonni a klubtól, amíg nem fizetik ki az NB I B-s Marcalinak Németh Viktor 3,75 millió forintos vételárát.

A döntésről ezúttal nem a vezetőket - akik még nem is kapták kézbe a határozatot, ezáltal egyelőre érdemben nem is foglalkoznak a döntéssel -, hanem a Dunaferr vezetőedzőjét, Egervári Sándort kérdeztük.

"Nyilván az a vezetőség, amely az eddigiekben is törekedett a szabályok betartására, ez után is így tesz majd, márpedig a Dunaferr vezetősége ilyen, s biztos vagyok abban, hogy most is megoldják ezt a problémát. Tény, nem kristálytiszta az ügy, ugyanakkor meggyőződésem, hogy a bizottság elsietett döntést hozott. Egyrészt, mert tudomásom szerint a Dunaferrt senki sem képviselte a tárgyaláson, ez által érvelni sem volt képes a klub mellett, másrészt a jelek szerint nincs egyenlő elbírálás. Csak egy példa: Győrben hónapok óta tartoznak edzőkollégánknak, Győrffy Lászlónak, ám ott még sincsenek szankciók. A Győrnél maradva: Gunyhó Ferenc milliókat termelt a klub számára, ma pedig megélhetési gondokkal küzd. Visszatérve a Dunaferr pontlevonásához, meglepően gyors, és ismét hangsúlyozom, elsietett döntés született, ám biztos vagyok abban, hogy a vezetők megoldják ezt a problémát is" - értékelte a szankciót a tréner.

A ligában azt a felvilágosítást adták, hogy a döntésnek nincs halasztó hatálya, ezért a Dunaferrtől hat pontot már levontak. Ha a hétvégi fordulóig a dunaújvárosiak nem rendezik tartozásukat, akkor újabb három ponttal lesznek szegényebb.

Bánki József

Ajánlat: