Vágólapra másolva!
Óriási az érdeklődés a szombati Ferencváros-Újpest focirangadó iránt. Az FTC elővételi pénztáránál tegnap zárásig több mint tízezer jegy kelt el, Újpesten még háromszáz belépő várt gazdára.

Eldőlt, hogy marad az eredeti, fél hetes kezdés, s ma az is kiderül, hogy valamelyik tévécsatorna közvetíti-e a találkozót.

Mindenki készül. Igaz, egy Fradi-Újpest meccs előtt nem elég, ha csak a két csapat tagjai gyakorolnak példás szorgalmatossággal. A két klub képviselői, valamint a rendfenntartók már tanácskoztak egymással.

Döntöttek arról, hogy a Ferencváros stadionjához szervezetten, az Újpest Városkapu állomásról külön metróval érkező vendégszurkolókat sátorlappal borított folyosón át vezetik a nézőtérre. A vendégszektor melletti részt ezúttal is üresen hagyják. A biztonsági emberek és a rendőrök létszáma meghaladja a négyszázat. A ferencvárosi vezetők kérték a rendőrséget, hogy mérsékelje az útlezárásokat.

Mint azt Nyári Zsolttól, a Telesport megbízott főszerkesztőjétől megtudtuk, az MTV szeretné, ha a műsorban szereplő DVSC- MTK meccs helyett a rangadót közvetíthetné, s kérte is a Fradi és az Újpest vezetőit, hogy módosítsanak a kezdési időponton - mivel 16.30 órától van műsoridő -, ám ezt a ferencvárosiak nem vállalták. És nem is vállalhatták - bár örülnének, ha valamelyik csatorna közvetítene -, hiszen több mint tízezren megvették már a jegyüket, a nézők pedig úgy tudják, hogy 18.30 órakor kezdődik a meccs, s bonyolult lenne az időpontváltozásról mindenkit értesíteni.

Muszbek Mihály, a labdarúgóliga igazgatója mégis optimista a tévéközvetítést illetően. Mint mondta, több csatornával is tárgyalnak. Ma délig kiderül, hogy valóban akadt-e vállalkozó.

Penksa Drezdában gálázik

Megtiszteltetés érte Marek Penksát, az FTC szlovák idegenlégiósát: meghívót kapott március 25-ére a Dinamo Drezda gálameccsére. A csapat óriási anyagi gondokkal küzd, s a mérkőzést azért szervezik, hogy a bevétellel támogassák az egykor szebb napokat látott klubot. Penksa korábban egy idényt futballozott Drezdában, és közönségkedvenc volt.

Burkovits Ferenc