Vágólapra másolva!
A Galatasaray római BL-vendégjátéka minden bizonnyal a lefújást követő tömegverekedés miatt marad emlékezetes, pedig a kilencven perc során számos gyönyörű jelenetet is láthattunk. A legszebb minden bizonnyal a hazaiak egyenlítő találata volt, amit a brazil Cafú szerzett, mégpedig honfitársa, Aldair parádés átadása után. A hátvéd ezzel a találattal is bizonyította, hogy noha már 32 esztendős, még mindig remek futballista.

Marcos Evangalista De Morais, művésznevén Cafú Sao Paulóban született 1970. június 16-án, első egyesülete a helyi Sao Paulo FC volt. Még csak 18 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott az első csapatban, és a következő esztendőtől kezdve kiszoríthatatlan volt a kezdő tizenegyből.

Eleinte még védekező középpályásként szerepelt, de hamarosan a védelem jobb oldalán találta magát. A Sao Paulo együttese ekkoriban nemcsak Brazília, hanem Dél-Amerika egyik legjobbjának számított, Cafú a négy paulista bajnoki cím és a brazil pontvadászatban elért aranyérem mellett két Libertadores-kupát is nyert a gárdával.

Természetesen hamarosan a válogatottban is bemutatkozhatott, jelen volt az 1994-es világbajnokságon, ahol a selecao aranyérmet szerzett. Európába először 1995 elején szerződött, mégpedig a spanyol Real Zaragozába, de ez a klubcsere nem jött be neki, hiszen fél év elteltével már megint Brazíliában volt, a Palmeiras játékosa lett.

1997 nyarán aztán megint az öreg kontinens felé vette az irányt, elfogadta az AS Roma ajánlatát, és azóta a Farkasok futballistájának mondhatja magát. Mind a rómaiaknál, mind a válogatottban alapembernek számít, és manapság inkább amolyan jobb oldali középpályást játszik. Állandó felfutásai és beadásai életveszélyesek, de a kapura is veszélyes, amint azt a Galatasaray ellen is bizonyította. Olaszországban Pendolino a beceneve, ami az egyik talján expresszvonatra utal, a drukkerek szerint ugyanis Cafú is legalább olyan gyors és pontos.

Ajánlat: