Vágólapra másolva!
Eleve nem lehetett könnyű megszokni a balkáni életformát Ferenczi Istvánnak és Kabát Péternek, ám amióta menesztették a Levszki német edzőjét, Rüdiger Abramczykot, a magyar válogatott két csatára még nehezebb helyzetbe került.

Kettejüket ugyanis Abramczyk kifejezett kérésére szerződtette a Levszki, ugyanakkor Naszko Szirakov, a bolgár sztárklub menedzsere, a korábbi remek válogatott labdarúgó két jugoszláv csatár szerepeltetését látta volna szívesen. Végül ez vezetett a szakításhoz, noha a Levszki hét ponttal vezeti a bajnoki tabellát. Ezek után nem kétséges, feszült időszak vár a magyar játékosokra Szófiában. Érdeklődésünkre Ferenczi István számolt be pillanatnyi érzéséről és kilátásairól.

"Egyelőre nem tudjuk, mit hoz számunkra a jövő, hiszen még ki sem nevezték az új edzőt" - kezdte Ferenczi. "Való igaz, Szirakov - a korábbi bolgár klasszis, akit a Levszkinél szinte imádnak, s menedzserként tevékenykedik az egyesületnél - két jugoszláv csatárbevetését szorgalmazza. Talán nem mondok újat azzal, hogy nehezen viselnénk el, ha kimaradnánk a csapatból, hiszen bár kezdjük megszokni az itteni környezetet, azért játék nélkül siralmassá válna a helyzetünk. Szerencsére, márciusban megyünk haza a válogatottba, a Moldávok elleni meccsre, igaz, azt azért sajnálom, hogy nem Magyarországon lesz a fellépés. Elvégre nagyon hiányoznak a családtagjaim és a barátok is, és ez által kevesebb időt tölthetek a szeretteimmel, mintha otthon lépnénk pályára. Itt, Szófiában pedig remélem, nem változik körülöttünk a hangulat, s továbbra is lőhetjük a gólokat Kabát Petivel."