Vágólapra másolva!
Újabb meglepetést okozott az UEFA-kupában a Hapoel Tel Aviv. Pisont István és Halmai Gábor csapata a negyeddöntő első mérkőzésén, semleges pályán, Nicosiában 1-0-ra legyőzte a világsztárokkal teletűzdelt AC Milant.

A Szentföldön az utóbbi időben a megszokottnál is puskaporosabb a levegő, egymást érik a robbantásos merényletek, és az AC Milan elég tekintélyes egyesület ahhoz, hogy elérje azt, amit korábban a Chelsea-nek vagy a Parmának nem sikerült, vagyis hogy ne kelljen elutazni Tel-Avivba. Az UEFA végül Ciprust jelölte meg a találkozó helyszínéül, és a nicosiai GSP-stadionban hatalmas biztonsági intézkedések előzték meg az összecsapást. A mérkőzésen végül a Pisont Istvánt és Halmai Gábort felvonultató Hapoel 1-0-ra legyőzte az AC Milant, így igen jó eséllyel várhatja a milánói visszavágót.

A holland házirangadón döntetlen született: Van Hooijdonknak első félidő végén lőtt góljára a második játékrész elején Kezsman válaszolt. A Liberec-Dortmund meccsen nem született gól.

Az Inter Materazzi góljával megszerezte a vezetést a Valencia ellen, Rufete egalizált a 65. percben. Kily Gonzalez az 54. percben piros lapot kapott.

UEFA-kupa negyeddöntő, első mérkőzések:
Hapoel Tel-Aviv - Milan 1-0 (1-0)
gól:
Klescsenko (32.)

PSV - Feyenoord 1-1 (1-0)
gól:
Van Hooidonk (45.), illetve Kezsman (46.)

Slovan Liberec - Dortmund 0-0

Internazionale - Valencia 1-1 (0-0)
gól:
Materazzi (52.), illetve Rufete (65.)

Korábban:

Pisontékért kétezer izraeli szurkol Cipruson