Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának hét végi rangadóját Kaiserslauternben játsszák, ahol a Bayern München vendégeskedik, s amelynek mind a vezetői, mind a játékosai úgy vélik, ha nyernek, akkor megmarad az esélyük a címvédésre is. A magyar labdarúgókat is foglalkoztató klubok közül a Werder Bremen a Herthát fogadja.

A német bajnokság magyar érdekeltségű összecsapásán a Werder Bremen a Herthát fogadja és a gyászos kezdés utáni - nürnbergi kiütéses, 4-0-s siker - győzelemre ítéli a zöld-fehéreket. A Bremen idén tizenhárom mérkőzéséből mindössze háromszor kapott ki (1860 München, Stuttgart, Hamburg). A hazaiaknál Lisztes játszik, Krstajic letöltötte eltiltását, Borowski és Klasnic viszont sérült. Jó hír viszont a rajongóknak, hogy Fabian Ernst 2005-ig aláírta új szerződését. A Herthában Király és Dárdai helye biztos a kezdőben, Rehmer és Hartmann sérülése azonban nagy érvágás. Nem játszhat még Sebastian Deisler sem, de feltétlenül kellemes hír a berlini szurkolóknak, hogy a német labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott középpályás öt hónapos kihagyás után ismét megkezdte az edzéseket.

A Bayern München elleni szerencsétlen vereség után a Schalke 04 lesz az 1860 München ellenfele és ez sem kecsegtet sok jóval a hazaiak számára. Ehlers, Tapalovic, valamint Schroth visszakerülhet a kezdőbe, a vendégeknél Nemec, Wilmots és Agali sérült, Oude Kamphuis begyűjtötte ötödik sárga lapját, szerencsére Kmetsch eltiltása már lejárt.

A hét egyik nagy rangadóját Kaiserslauternben rendezik, ahol a Bayern München vendégeskedik. A bajnok mellett szól, hogy utóbbi hat vendégeskedésük során csupán kétszer kaptak ki a 'Lauterntől. A hazaiaknál az egyiptomi Ramzy és Riedl eltiltás, Lincoln, Marschall, Klos, H. Koch és Malz sérülés miatt nem áll Andreas Brehme mester rendelkezésére. A Bayernben a ghánai Kuffour megkezdi hat mérkőzésre szóló eltiltását, de Thiam, Scholl, Jancker, Salihamidzic és Niko Kovac sem egészséges, így nem szerepelhet a rangadón. A bajorok egyébként készek a címvédésre. "Akkor van esélyünk megnyerni a bajnoki aranyat, ha most nyerünk a Kaiserslautern ellen is" - nyilatkozta Franz Beckenbauer a klub hivatalos honlapján, de ezt a véleményt erősítette Uli Hoeness klubmenedzser és Oliver Kahn kapus is.

Nagy lépést tehet a kiesés elkerülése érdekében az Energie Cottbus együttese is, amely a kevés mögötte álló csapat közül a St. Paulit fogadja - a Bundesliga történetében először az élvonalban. A hazaiak magyarjai közül egyedül Miriuta helye biztos a kezdőcsapatban, Mátyus és Vincze maximum a kispadig juthat, míg Sebők - Latoundjival és Feldhoffal együtt - sérült. A hamburgiaknál Meggle letöltötte eltiltását, így csupán a nigériai Yakubu Adamu az egyedüli sérült.

A hét végi forduló párosítása
Szombat:
Köln - Hansa Rostock
Stuttgart - Bayer Leverkusen
Kaiserslautern - Bayern München
Hamburg - Wolfsburg
Werder Bremen - Hertha
Mönchengladbach - Nürnberg
Cottbus - St. Pauli
Vasárnap:
Freiburg - Borussia Dortmund
1860 München - Schalke 04

Pincési László

Korábban:

Ajánlat: