Vágólapra másolva!
A portugál válogatott titkos esélyesnek számít a világbajnokságon, hiszen a csapat telis tele van világklasszis futballistákkal, ám a luzitánoknak szüksége van egy olyan középpályásra is, aki a "művészek", mint Figo, vagy Ruí Costa helyett is fut. Ez a játékos a Boavista futballistája, Petit lehet, akiről a minap klubjának, a Boavistának az elnöke kijelentette: a vébé után minden bizonnyal eladják, a vevő pedig a Juventus lehet.

Az Armando Goncalves Teixeira névre hallgató futballista 1976. Szeptember 25-én született Portóban, de gyermekkorát Franciaországban töltötte. Itt kapta becenevét is, amely termetére utal.

Petit 18 évesen tért vissza Portugáliába, és az Esposende nevű klubnál kezdett el futballozni, amely a harmadik osztályban vitézkedett. Az 1995-96-os idényben 26 meccsen szerepelt, és egy gólt ért el, majd a következő idényben az ugyanebben a divízióban szereplő Gondomarban futballozott.

Egy év múlva ismét csapatot váltott, de az Uniao Lamasszal már a második vonalban is kipróbálhatta magát, és itt harmincegy meccsen három gólt ért el. Időközben az Esposende is feljutott a másodosztályba, így Petit visszatért a csapathoz, és az 1998-99-es bajnokágban megint ezt a klubot erősítette.

Teljesítményére az élvonalban is felfigyeltek, és 1999 nyarán a középcsapatnak számító Gil Vicente vette meg. Petit a legjobbak között sem vallott szégyent, harminc találkozón négyszer volt eredményes, és ez elég volt a Boavistának ahhoz, hogy leigazolja.

A portói egyesületbe remekül sikerült beilleszkednie, és a gárda hatalmas meglepetésre megnyerte az aranyérmet. Petit három gólt ért el (mindegyiket tizenegyesből), és bekerült a nemzeti tizenegybe is, amelyben öt világbajnoki selejtezőn szerepelt. Ugyan hívta a Benfica, de ő maradt a Boavistában, mivel abban bízott, hogy a világbajnokság után akár külföldre is igazolhat. Erre meg is van az esélye, bár januárban megsérült, de mostanra felépült, és készen áll a vébére.