Vágólapra másolva!
Győzött a Juve otthon a Verona ellen, nyert az Inter is a Lecce vendégeként - az élen a helyzet változatlan a Serie A 27. fordulója, illetve a címvédő, listavezető AS Roma szombati biztos sikere után. Vasárnap este küzdelmes mérkőzésen a Milan 2-1-re verte a Torinót.

A címvédő, listavezető Farkasokhoz hasonlóan időtlen idők óta veretlen Zebrák a cseh Nedved találatával hozták a kötelezőt, jó nyögvenyelősen, hazai pályán az UEFA-kupás helyezésért hajtó Verona ellen. Az Inter is egy idegenlégiósnak, az uruguayi Recobának, duplájának köszönheti a három pontot, a Lecce vendégeként. Vugrinecék újabb vereségükkel lassan biztos kiesőbe mennek át, mellettük a Fiorentina és a Venezia készülhet jó eséllyel a másodosztályra. Mindketten ikszeltek, akárcsak a 15. helyen tanyázó Brescia, valamint a még veszélyeztetett Udinese, Parma, Piacenza trió... (És még többen élhetnek bizonytalanságban, borzasztó tömör a középmezőny.)

A BL-selejtezőt érő negyedik pozícióért, illetve az UEFA-kupás indulásra jogosító helyekért is óriási a harc, ezen a játéknapon tán a sereghajtóval saját közönsége előtt remiző Chievo vesztette a legtöbbet. A Bologna ugye a Fiorral nem bírt, de idegenben, mint a Lazio a Bresciával.

A Milan számára nagyon fontos volt a győzelem, hiszen az együttes szurkolói igencsak elégedetlenek a nagy múltú együttes utóbb elért eredményeivel. Pippo Inzaghi hosszú sérülését követően a cserepadról beállt, s lőtt is két gólt, ám a játékvezető les címén nem adta meg egyiket sem. A piros-feketéknek mégis sikerült nyerniük: Kaladze csodálatos góljával (egy "lecsúszott" beadás után szaladt, és nyújtott lábbal, éles szögből átemelte a labdát a kapuson) vezetést szerzett a Milan. Egy vitatható tizenegyessel egyenlített a Torino, ám a csereként beállt Ambrosini góljára már nem tudtak válaszolni a vendégek.

A következő körben a Juve a Parma vendége lesz (szomba este), a (nemcsak) vasárnapi csúcs pedig az Inter-Roma derbi.

Serie A, 27. forduló:
Brescia - Lazio 1-1 (0-0)
gól:
Yllana (90.), illetve Crespo (56.)

Chievo - Venezia 1-1 (0-1)
gól:
Corini (62., 11-esből), illetve Corini (6., öngól)

Fiorentina - Bologna 1-1 (1-0)
gól:
González (45.), illetve Cruz (60.)

Juventus - Verona 1-0 (1-0)
gól:
Nedved (39.)

Lecce - Internazionale 1-2 (0-1)
gól:
Vugrinec (90.), illetve Recoba (41., 68.)

Perugia - Parma 2-1 (2-0)
gól:
Vryzas (7.), Bazzani (29.), illetve Bonazzoli (75.)

Udinese - Piacenza 1-1 (0-1)
gól:
Muzzi (87.), illetve Gautieri (35.)
kiállítva: Statuto (Piacenza, 53.)

Milan - Torino 2-1 (0-0)
gól:
Kaladze (51.), Ambrosini (79.) illetve Ferrante (64., 11-esből)