Vágólapra másolva!
Az Internazionale együttese továbbra is versenyben van az aranyéremért az olasz bajnokságban, a hét végén a Leccét győzte le idegenben a milánói együttes, és a találkozó főhőse az uruguayi Recoba volt, aki csapata mindkét gólját magára vállalta. Pedig egy évvel ezelőtt meglehetősen bizonytalan volt a játékos sorsa, mivel ő is belekeveredett az útlevélbotrányba, és hosszú eltiltást kapott.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Lecce védői közelről nézték a Recoba-showt

Recoba már igen fiatalon, mindössze tizennyolc esztendősen bemutatkozott az uruguayi élvonalban, és nem is akárhogyan. Az 1994-es évben tizennégy találkozón hat alkalommal volt eredményes, a rá következő szezonban pedig húsz találkozón öt gólt szerzett. Nem is maradt sokáig a Danubióban, hanem az ország egyik legnevesebb klubja, a szintén fővárosi Nacional játékosa lett 1996-ban. Itt sem vallott szégyent, első évadjában mindjárt nyolc gólt szerzett.

A következő évben csak a fél szezont töltötte a Nacionalban, mert nyáron, a bajnokság félidejében elvitte őt az olasz Internazionale. Recoba azonban azon a tizenegy mérkőzésen, amit még a Nacionalban töltött, kitett magáért, hiszen kilenc gólt szerzett. Olaszországban a milánói szupergárdában csak a kispadra fért, de ez nem zavarta abban, hogy rögtön az első fordulóban, a Brescia ellen csereként beállva két góljával megnyerje a meccset az Internek.

Teljesítményének köszönhetően Recoba a nagyválogatottba is bekerült, és a celeste Peru elleni vb-selejtezőjén szeptember 10-én gólt is szerzett. Az Internél továbbra is csak csere maradt, és a szezon folyamán összesen nyolc alkalommal lépett pályára. Az első fordulóban szerzett két találatát már csak eggyel tudta megtoldani, az Empoli ellen. Ez sem volt akármilyen gól: majd a félpályáról talált be a kissé kint álló kapus felett.

A következő szezonban még annyi lehetőséget sem kapott Milánóban, mint tavaly, éppen ezért kölcsönbe adták őt a Velencének. Itt aztán folytatta a bombagólok szerzését, fél idény alatt 11 gólig jutott, nem csoda, hogy visszahívta őt az Inter.

Az 1999-2000-es pontvadászatban már a milánóiak színében ért el tíz találatot, és a legutóbbi bajnokságban is nyolc gólig jutott, de a jelenlegi idény eső felét eltiltása miatt ki kellett hagynia. A válogatottban azért ez idő alatt is szerepelhetett, és jelentős részt vállalt abban, hogy az uruguayiak kijutottak vébére. Eltiltása lejárta után az Interben ismét alapember lett, és kiválóan futballozik.