Vágólapra másolva!
Noha az első három fordulóban nem állították ki, a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága keddi ülésére beidézte Lipcsei Pétert is. Az ok: a Ferencváros csapatkapitánya a Kispest elleni idegenbeli találkozón Penksa gólja után félreérthetetlen jelekkel ingerelte a különben is elkeseredetett hazai tábort.

Az eset után Garami József, az FTC vezetőedzője megbüntette a játékost, s elképzelhető, hogy a hétfői tárgyalás után - amelyen Lipcsei személyesen fejtheti ki véleményét a cselekedetéről - ismét komolyabb összeget kénytelen fizetni a válogatott középpályás.

Egyébként Lipcsei az Újpest elleni rangadón is - hasonlóan a kispesti esethez - a vezető gól után "tölcsért formált a kezéből", azaz újfent sajátosan örvendett csapata góljának - igaz, ezúttal mindezt a Fradi-fanatikusok közvetlen közelében tette.

A sportágban régi dilemma, hogy a sportszerűtlen megnyilvánulásokat és a heves reklamálásokat ugyanolyan erővel büntetik, mint a durvaságokat, amelyek által akár hosszú hetekig-hónapokig harcképtelenné válhat egy-egy labdarúgó. A játékvezetők és a fegyelmi bizottság tagjai általában a szabályokra hivatkoznak a vitatott ítéleteket követően, ettől függetlenül még mindig lényegesen nagyobb azoknak a tábora, akik a futball "terroristáit", vagyis a durváskodókat komolyabban büntetnék. Igaz, az ellenfelét, vagy az ellenfél szurkolóit heccelőkre is ráfér a büntetés.

Bánki József

Ajánlat:

Fellebbez a Dunaferr a pontlevonás miatt

Korábban:

Lipcsei ismét formában