Vágólapra másolva!
Újra munkába áll a legendás argentin labdarúgó szakember, Cesar Luis Menotti. Az 1978-ban világbajnoki címet elérő hatvanhárom éves tréner a hazai bajnokságban szereplő Rosario Central kispadjára ül le, és feladata nem kisebb, mint benntartani az élvonalban az együttest.

Újra edzősködésre adta a fejét Cesar Luis Menotti, az argentin labdarúgó-válogatott 1978-as világbajnok szövetségi kapitánya, aki Daniel Tegliát váltotta a Rosario Central kispadján. Menotti azért vállalta el a feladatot, mert pályafutását a Rosarióban kezdte, és úgy érezte, ha bajban a csapat, akkor kötelessége segíteni.

"A futball olyan, mint a drog, amely jókedvre derít" - mondta a szakember, aki játékosként 1960 és 1963 között nyolcvanhat mérkőzésen negyvenhét gólt szerzett a klub színeiben. "Minden álmom itt kezdődött, itt lettem élvonalbeli labdarúgó, innen kerültem a válogatotthoz. Sajnos elérkezett az az idő, amikor a klub válságba jutott, én pedig kaptam egy olyan esélyt, amely következtében visszaadhatok valamit annak a klubnak, akinek az egész pályámat köszönhetem."

A szakvezető korábban olyan egyesületeknél dolgozott, mint a spanyol Barcelona és Atlético Madrid, az uruguayi Penarol, az olasz Sampdoria és az argentin Newell's Old Boys, Huracan, Boca Juniors, River Plate és Independiente, de irányította Mexikó nemzeti csapatát is. Utoljára 1999 nyarán ült kispadon, akkor az Independiente edzőjeként dolgozott, utána a Barca játékos-megfigyelőjeként tevékenykedett.

A Rosario Central jelenleg a tizenhetedik helyen áll a húszcsapatos argentin clausurában, eddigi hét mérkőzésén mindössze hét pontra futotta az együttesnek.

Pincési László