Vágólapra másolva!
Újabb három évvel meghosszabbította szerződését Claudio Ranieri, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Chelsea olasz trénere. A szakember a kontraktus értelmében 2005-ig marad a londoni klub szolgálatában.

Tizennyolc hónappal ezelőtt menesztette a Chelsea labdarúgócsapata Gianluca Viallit, akinek irányításával több kupát is nyert a londoni klub. Akkor egy újabb olasz tréner, Claudio Ranieri kezébe került a karmesteri pálca, és bár az együttes azóta nem nyert semmit, a klubvezetés mégis elégedett a szakember teljesítményével. Így nem meglepő, hogy Ranieri újabb hároméves szerződést kötött, s előreláthatólag 2005-ig a Stamford Bridge-en marad.

"Ken Bates elnök szerződéshosszabbítást javasolt, amelyet elfogadtam" - nyilatkozta Ranieri a The Sun című újságnak. Az egykori Fiorentina-, Atletico Madrid- és Valencia-tréner a hírek szerint 25 százalékos fizetésemelést is kap, így heti húszezres keresete 25 ezer fontra emelkedik majd.

Bár az együttes már kiesett az UEFA-kupából (Halmai Gábor és Pisont István csapata, az izraeli Hapoel Tel-Aviv verte ki), a bajnoki és az FA-kupa szereplés kárpótolja a szurkolókat. A Chelsea a Premiershipben jelenleg az ötödik helyen áll, mindössze három pont választja el a Bajnokok Ligája-részvételt jelentő negyedik pozíciótól, míg az FA-kupában áprilisban a Fulhammel játszik elődöntőt.

Pincési László

Ajánlat: