Vágólapra másolva!

A C betűjelű kvartettben az FC Porto és a Panathiaikosz vetélkedett a második helyért, és a portugáloknak csak akkor lett volna esélyük ennek megszerzésére, ha idegenben legyőzik a Sparta Prahát. A Sárkányoknál némi meglepetésre kimaradt a kezdő tizenegyből Pena, akinek helyét Hélder Postiga foglalta el a csatársorban, és a fiatal támadó kis híján már a nyolcadik percben igazolta pályára küldését, akkor ugyanis csak centikkel tévesztette el a kaput.

A találkozót tehát a vendégek kezdték jobban, de fölényük nem tartott sokáig, és a hazaiak védelme nem sok lehetőséget engedett a számukra. A csehek akár könnyedén is vehették volna a számukra tét nélküli meccset, de úgy látszik, szépen akartak búcsúzni a BL-től, és alaposan "odatették magukat". Az első félidőt így is a Porto fejezhette volna be előnnyel, miután a játékrész utolsó percében Jirí Jarosík egy szöglet után majdnem a saját kapujába fejelte a labdát: a játékszer a kapufáról vágódott vissza.

A fordulás után nagyot változott a játék képe, a portugálok valószínűleg megtudták, hogy Athénban hogy áll a helyzet, és már nem futballoztak olyan nagy elánnal. A hazaiak viszont alaposan feljavultak, és ennek köszönhetően percek alatt kétgólos vezetést szereztek. A vendégek erre aztán végképp feladták a találkozót, és így utolsó percek így unalomba fulladtak.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Panathinaikosz megszerezte a hőn áhított egy pontot a Real ellen
Real Madrid

A Panathinaikosz futballistáin látszott, hogy számukra ez a találkozó élet-halál kérdése, és helyzetek sokaságát dolgozták ki, ám a túl nagy lelkesedés gyakran koncentrációhiányt okozott, így a szünet előtt nem született újabb találat. A második félidőben aztán a csapatkapitány Gumasz ismét eufóriába kergette a drukkereket, és úgy tűnt, hogy a Real akár a veretlenségét is elveszítheti, különösen, mivel Vicente del Bosque mester két támadója, Morientes és Sávio helyére újabb két ifistát küldött a pályára.

Egyikük a húszesztendős Javier García Portillo azonban megmutatta, hogy a királyi gárda a fiatal tehetségek kifogyhatatlan tárháza, a csatár ugyanis, aki az idényt még a Real Madrid C-ben kezdte, élete első mérkőzésén az első csapatban hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba. A döntetlen persze nem keserítette el túlságosan a görögöket, és ezzel a Real is veretlen maradt, így mindkét együttes elégedetten vonulhatott le a pályáról.

A D csoportban a Bayer Leverkusen és az Arsenal különversenye maradt meg izgalomnak az utolsó fordulóra, a Juve ugyanis már korábban kiesett, a Depor pedig már továbbjutott. Mindennek hatására mindkét együttes tartalékosan küldte pályára csapatát, és ez főleg a Juventusra volt igaz, ahol például a csatársorban helyet kapott az a paraguayi Guzmán, aki eddig egyetlen meccsen sem szerepelt a Zebráknál a felnőttek között.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A Zambrotta szorításában vergődő Henry a meccs hőse lehetett volna, ehelyett tizenegyest hibázott

A kihagyott lehetőségek pedig a futball örök törvényszerűsége szerint megbosszulták magukat: a hazaiak tulajdonképpen lehetőség nélkül szereztek vezetést. Ez volt az a pillanat, amikor a Torinóba elutazott mintegy 2600 angol drukker elindult kifelé a stadionból, és így ők nem látták, amint kedvenceik vereséget szenvednek. Az Arsenal így idegenben egyetlen találkozót sem tudott nyerni a BL-ben: ez elég magyarázat arra, hogy miért esett ki.

Igaz, az Ágyúsok egy győzelem esetén sem jutottak volna tovább, mivel a Bayer Leverkusen megverte a Deportivót, amely így csak a második helyen végzett a csoportban. A spanyolok mestere, Javier Irureta tíz helyen megváltoztatta a múlt heti, Arsenal elleni győztes csapatát, míg a vendégek megerősített középpályával, és mindössze egy csatárral léptek pályára. Ez az egy támadó, Thomas Brdaric azonban több gondot okozott a spanyol védelemnek, mint a hazaiak teljes csapata a Leverkusennek. A horvát származású támadó készítette elő a németek első gólját, ezen kívül rúgott egy hatalmas kapufát, és kiválóan futballozott.

Amikor a második játékrész elején a Leverkusen előnye kétgólosra nőtt, Irureta mester szép sorban Sergiót, Valerónt és Diego Tristánt is pályára küldte, és a hazaiak játéka mindjárt fel is élénkült, de mielőtt túlságosan is reménykedni kezdtek volna az egyenlítésben, a Leverkusen újból betalált. Ez azt jelenti, hogy a Depor csak második lett a csoportjában, és nagy esélye van rá, hogy spanyol ellenfelet kap a legjobb négy közé jutásért, lévén a Barca és a Real is első lett a maga gruppjában. Lehet, hogy Iruretáék éppen ezt akarták elérni, hiszen e két együttest ebben a szezonban már többször is legyőzték...

A negyeddöntőket április 2-3-án, illetve 9-10-én rendezik (sorsolás március 22-én, pénteken), az elődöntőket április 23-24-én, valamint április 30-án, május 1-én játsszák. A finálé május 15-én lesz Glasgow-ban.

C csoport:
Panathinaikosz - Real Madrid 2-2 (1-1)
Athén, 17 ezer néző
vezette: Messina (olasz)
Panathinaikosz: Nikopolidisz - Henriksen, Gumasz, Szeitaridisz, Fisszasz - Michaelsen, Karagunisz, Galetto, Liberopulosz (Vokolosz, 76.) - Vlaovic (Warzycha, 86.), Konsztantinu (Olisadebe, 71.)
Real Madrid: Casillas - Geremi, Iván Campo, Rúben, Raúl Bravo - McManaman (Solari, 80.), Flávio Conceicao, Celades, Minambres - Sávio (Valdo, 74.), Morientes (Portillo, 60.)
gól: Liberopulosz (9.), Gumasz (64.), illetve Morientes (11.), Portillo (79.)

Sparta Praha - FC Porto 2-0 (0-0)
Prága, 10521 néző
vezette: Stark (német)
Sparta: Cech - Flachbart, Hübschmann, Novotny, Grygera, Cízek, Sionko (Klein, 92.), Jarosík, Mares, Hartig (Babnic, 79.), Kincl (Zavadil, 46.)
Porto: Paulo Santos - Ibarra, Mário Silva, Jorge Andrade, Ricardo Silva, Paredes, Costinha (Rafael, 66.), Deco (Söderström, 73.), Hélder Postiga (Pena, 46.), Capucho, Clayton
gól: Sionko (63.), Jarosik (71.)

D csoport:
Juventus - Arsenal 1-0 (0-0)
Torino, 6500 néző
vezette: Nilsson (svéd)
Juventus: Carini - Paramatti (Pessotto, 24.), Iuliano, Zenoni, Birindelli - Conte, Maresca, Zambrotta (Amoruso, 70.), Davids - Zalayeta, Guzmán (Pericard, 61.)
Arsenal: Seaman - Dixon, Luzsnij, S. Campbell, Lauren (Ash. Cole, 82.) - Ljungberg, Vieira, Edu (Wiltord, 79.), Pires - Henry, Kanu
gól:
Zalayeta (76.)

Deportivo La Coruna - Bayer Leverkusen 1-3 (0-1)
La Coruna, 20 000 néző
vezette: Ivanov (orosz)
Deportivo: Nuno - Héctor (Tristán, 67.), César, Najbet, Capdevila - Mauro Silva, Duscher (Valerón, 60.), Djalminha, Amavisca - Makaay, Pandiani (Sergio, 60.)
Leverkusen: Butt - Sebescen, Lúcio, Nowotny, Placente - B. Schneider (Zivkovic, 91.), Ramelow, Bastürk (Vranjes, 88.), Ballack, Zé Roberto - Brdaric (Neuville, 64.)
gól: Tristán (75.), ill. Ballack (34.), B. Schneider (54.), Neuville (86.)

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Ki lesz a BL-győztes?