Vágólapra másolva!
Az amszterdami rendőrség vizsgálatot folytat Edgar Davids, a Juventus holland válogatott labdarúgója ellen, akit egy hónapja testi sértés miatt jelentett fel volt felesége. A holland De Telegraaf szerint a középpályás a lépcsőn is lelökte a huszonhárom éves nőt, aki húsz lépcsőfokot zuhant.

A lap információi szerint Davids 2000 júniusában lökte le a lépcsőn Sarah Hagenst, kétéves kisfia édesanyját. Míg az asszony eszméletlenül feküdt a lépcső aljában, a Pitbullnak becézett játékos bezárta a lakás ajtaját, magához vette felesége útlevelét és pénztárcáját, majd elment aludni. A vád szerint Davids nem csupán egyetlen alkalommal s gyakran gyermekük szeme láttára bántalmazta feleségét.

A rémdrámába torkollott kapcsolat 1998 vége felé kezdődött, amikor Davids már Olaszországban játszott. A problémák 1999 júniusában jelentkeztek, amikor Hagens 3 hónapos terhes volt, s vakációra Miamibe utazott. A játékos öt vagy hat alkalommal tettlegesen bántalmazta az asszonyt, aki vallomásában elmondta, az egyik verés során Davids fojtogatni kezdte, s úgy érezte, közel áll ahhoz, hogy megfulladjon.

A legutóbbi nézeteltérésre február 11-én, két nappal a hollandok angolok elleni barátságos mérkőzése előtt került sor. Ekkor már külön éltek, de fiuk miatt rendszeres kapcsolatban álltak egymásal. Ez alkalommal a kocsiban kaptak össze, mert Davids sérelmezte, hogy nem láthatja elég gyakran a fiát. Amikor a ház előtt megálltak, a futballista nem volt hajlandó visszaadni az autó kulcsát. Davids kipattant a kocsiból, s a még az anyósülésen lévő nő feje felé rúgott, miközben ezt kiabálta: "Ha ezt elmondod a rendorségen, kinyírlak."

Az exfeleségnek felrepedt az ajka, s egyéb arcsérüléseket is szenvedett. A diemeni orvosi beavatkozásról készült jelentést elküldték az amszterdami rendőrségre, ahol vizsgálatot kezdtek. A rendőrség szóvivője kijelentette: "Egyelőre a tanúkihallgatás fázisában vagyunk, de olyan hamar elkészítjük a dossziét, amilyen hamar csak lehet."

Davids ügyvédje tagadja a történteket, a játékos nem nyilatkozik az ügyről.

Thury Gábor

Korábban:

Davids verte volt feleségét