Vágólapra másolva!

Ez a Gerard Houllier-t helyettesítő Phil Thompson véleménye is: "A múlt szezonban az UEFA-kupa megnyerésével bebizonyítottuk, hogy a csapat magabiztos. Hiszem, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját." A Liverpool legutolsó tizenöt meccsén mindössze egy vereséget szenvedett: Azok után, hogy a csapat legyőzte a fél éve veretlen AS Romát, a középpályás Steven Gerrard így nyilatkozott: "Nem látok semmilyen okot arra, hogy ne érhetnénk el a végső sikert. Otthonunkban és idegenben is nehéz minket legyőzni."

Danny Murphy korábban pesszimista volt: "Ha valaki a Barcelonától az Anfield Roadon elszenvedett 3-1-es vereséget követően azt mondja, hogy továbbjutunk, azt mondtam volna, hogy őrült. Jó, hogy a legelső meccsünk volt a Barca elleni ebben a sorozatban, mert minden mérkőzésből lehet tanulni, főleg, ha nem mennek jól a dolgok. Először indulunk a Bajnokok Ligájában, s már a legjobb nyolc között vagyunk. Elégedetlenek voltunk a Galatasaray elleni döntetlenekkel, de aztán belejöttünk, kulcsjátékosaink segítségével megmutattuk, milyen messzire juthatunk."

A Roma elleni meccsre már kilátogatott Gerard Houllier is, aki súlyos szívműtéten esett át, és már majdnem teljesen felépült. A Liverpool igazgatója, Rick Parry elmondta: Houllier már aktív, a nyilvánosság előtt titokban már kijárt az edzésekre, sőt Isztambulba is elutazott a Galatasaray elleni meccset megelőzően, hogy felmérje a terepet. A múlt héten pedig Franciaországban járt, hogy szemügyre vegye az Auxerre csatárát, Djibril Cissét.

Houllier távolléte alatt Thompson bizonyította, nehéz feladatok megoldására is képes. Alig huszonnégy órával Houllier betegségét követően a csapat mellett volt Kijevben. "Phil fenomenális munkát végzett, a legkisebb felhajtás nélkül" - mondta Parry. "Hatalmas felelősség nehezedett rá a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, de mindent kézben tudott tartani. Nem volt garanciánk, amikor felkértük, de azt is tudtuk, vele nem kockáztatunk. Phil egyben azt is bebizonyította, hogy a klubnál milyen jó az edzői stáb."

Érdekes, hogy a mértékadó Will Hill angol fogadóiroda nem tartja nagy esélyesnek a végső győzelemre a Vörösöket, hiszen a szerdán továbbjutó Panathinaikosz és Leverkusen után a Beatles-város futballcsapatát tartja a legesélytelenebbnek (győzelmük esetén tízszeres pénzt fizetnek). A bukmékeriroda oddsai szerint a Real Madrid (15:8), a Manchester United (11:4), s a Barcelona (6:1) indulhat harcba a legnagyobb sansszal a kupa elhódításáért.

A Will Hill fogadóiroda tétszorzói:
Real Madrid 15:8
Manchester United 11:4
Barcelona 6:1
Deportivo 8:1
Bayern München 8:1
Liverpool 10:1
Leverkusen 11:1
Panathinaikosz 25:1

Thury Gábor

Ajánlat: