Vágólapra másolva!
Diego Armando Maradona újra pályára lépett, de csak egy búcsúmeccs erejéig a mexikóvárosi Cruz Azul-stadionban, 38 000 néző előtt. A 41 éves argentin szupersztár minden idők legeredményesebb mexikói góllövője, Carlos Hermosillo (294 bajnoki gól) emlékmeccsén szerepelt, s összehozott egy büntetőt, melyet az ünnepelt értékesített.

A mérkőzés 5-5-ös döntetlennel végződött az "Amigos de Hermosillo" (Hermosillo barátai) és a Cruz Azul csapatai között. Hemosillo pályafutása során az América, a Cruz Azul, a Monterrey, az Atlante és a Guadalajara csapataiban játszott.

Maradona az Hermosillo barátai fantázianevű alakulatban futott ki a pályára, többek között Jürgen Klinsmann társaságában. Bő félórát töltött a gyepen, jobbára csak álldogált - annyira el van hízva, hogy többet nem is nagyon lehet várni tőle. Egyszer aztán megiramodott, betört a büntetőterületen belülre, ahol elesett. A bíró nagylelkűen tizenegyest ítélt, amit Hermosillo értékesített.

A találkozó legjobbja a chilei Iván Zamorano (América) és az uruguayi Sebastián Abreu (Cruz Azul) volt, akik kék-két gólt szereztek.

Ch. Gáll András

Korábban: