Vágólapra másolva!
Az idény hátralévő részében nem léphet pályára, és a világbajnokságot is kénytelen lesz kihagyni Robert Pires, az Arsenal francia labdarúgója. A világ- és Európa-bajnok középpályás szombaton, a Newcastle United elleni FA-kupa-negyeddöntőn sérült meg.

Robert Pires kihagyja a szezon hátralévő részét. Az Arsenal középpályása a Newcastle elleni megismételt FA-kupa-negyeddöntőn szenvedett térdsérülést. A középpályás a találkozó 25. percében felugrott, hogy elkerülje az összeütközést az ellenfél egyik becsúszó védőjével, de rosszul ért talajt. Eleinte úgy tűnt, hogy "csak" egyhónapos pihenőre kényszerül, a legutóbbi vizsgálat során azonban kiderült: térdszalagja sokkal súlyosabban károsodott, mint ahogy azt korábban gondolták.

A 28 éves világ- és Európa-bajnokot még a héten megműtik, s felépülése hónapokat vesz igénybe, ami azt jelenti, hogy a világbajnokságot is ki kell hagynia.

Pires a Newcastle ellen 3-0-ra megnyert mérkőzésen az első gólt 62 másodperc elteltével lőtte, a másodikat előkészítette. A francia ebben a szezonban olyan jól játszott, hogy Angliában méltán pályázott az Év játékosa elismerésre. A középpályás 2000 júliusában az Eb-döntő után igazolt az Olympique Marseille-től az Arsenalba. A portugál ősökkel rendelkező futballista 48-szoros francia válogatott, a nemzeti tizenegyben 7 gólt szerzett.

Párizsban Philippe Boixel specialista vizsgálta meg vasárnap Pirest. A doktor azt javasolta, várjanak két hetet, hogy pontosan döntsenek a sérülés kezelését illetően, de Pires nagy fájdalmai és az ultrahangos vizsgálat eredményei miatt a műtét mellett döntöttek.

A sérült játékost Youri Djorkaeff helyettesíti szerdán a francia válogatottban a Stade de France-ban sorra kerülő, skótok elleni felkészülési mérkőzésen. A Bolton Wanderers futballistája, aki a hétvégi bajnokin kétszer is eredményes volt, tavaly október 6-án játszott utoljára Roger Lemerre szövetségi kapitány csapatában. A hazaiak akkor 4-1-re győzték le Algéria együttesét.