Vágólapra másolva!
A közelgő világbajnokság miatt a tornára kijutott országok focistái számára nagyon fontos, hogy rendszeres játéklehetőséget kapjanak, hiszen ellenkező esetben aligha veszik őket figyelembe a válogatottnál. Így van ezzel a belga Dheedene is, aki mostanában csak keveset szerepel az 1860 Münchennél, éppen ezért a minap próbajátékra utazott a Bolton Wanderershez abban a reményben, hogy az angolok leigazolják.

Dheedene 1972. január 22-án született, első klubja az Olympia Wilrijk volt, ahonnan hamarosan a VAV Beerschotba szerződött, majd a Germinal Ekerenben kötött ki. Ebben a klubban mutatkozott be az első osztályban 19 esztendősen, és a következő évtől alapembere lett a középcsapatnak számító együttesnek.

Ekerenben éveken keresztül Halmai Gábor és Kovács Ervin is a csapattársa volt. Folyamatosan megbízható teljesítményt nyújtott, és védő létére meglepően eredményes volt, góljainak nagy részét szabadrúgásból szerezte. Az 1996-97-es idényben hat alkalommal volt eredményes, ezt követően az RSC Anderlecht igazolta le. A brüsszeli csapatba gyorsan sikerült beilleszkednie, a lila-fehérek egyik erőssége lett, majd a 2000-es Európa-bajnokságot követően a válogatottban is bemutatkozhatott.

Szerződése tavaly nyáron járt le az Anderlechtnél, és nem hosszabbította meg, hanem inkább ingyen a német 1860 Münchenhez szerződött, ahol évi másfélmillió fontos fizetést ajánlottak neki. A szezon elején kezdő ember volt az Oroszlánoknál, de miután a trénert, Werner Lorantot leváltották, a tartalékok közé került, a válogatottból is kimaradt. Most a Bolton Wanderersnél próbálkozik, és bízik benne, hogy az utolsó pillanatban még bekerülhet a világbajnokságra utazó keretbe.

Ajánlat: